Autor: Informer.rs

13.05.2023.

06:50

Foto: Starsportphoto

Sport

TRENER REALA BRANI JABUSELEA NAKON DIVLJAČKOG STARTA NAD EGZUMOM! Izvinio se i TO JE TO!

Geršon Jabusele je bio u centru pažnje, postigao je 25 poena, uz sedam skokova i najzaslužniji je za trijumf uz Marija Hezonju koji je meč završio sa 20 poena i 5 skokova.

Nakon utakmice, trener Reala Ćus Mateo je pohvalio Jabuselea i osvrnuo se na suspenziju koju mu je Evroliga izrekla do kraja sezone zbog divljačkog i sramnog postupka prema Danteu Egzumu u finišu druge utakmice u Madridu.

- Nikome se nije dopala ta epizoda. Izvinio se i to je to. To nije nešto čime se treba ponositi. Reflektori su upereni u njega jer je sankcija bila veća, ali bilo je mnogo drugih igrača koji su radili stvari koje nisu bile kako treba. To je iza njega i on pokušava da se pokaže u pravom svetlu igrajući košarku. Mora da shvati da radi veoma dobro to što mu najbolje ide- istakao je Mateo.

Informer

 

Bio je zadovoljan pobedom i onim što je njegov tim generalno pokazao u večerašnjem meču.

- Dobro smo kontrolisali tempo igre, kada da trčimo, a kada da stanemo. Shvatili smo kako da igramo. Iako su neki igrači umorni, imaju takmičarski ritam i to smo primetili protiv Valensije koja ga nema. Savladavanje skoka nam je dalo šansu da trčimo, mislim da je to bila dobra utakmica generalno. Znali smo kako da pobedimo, a da ne budemo briljantni. Momci shvataju da nema izgovora, nema povređenih i nema ničega. Ambiciozni smo, ne želimo da izgubimo nijednu utakmicu - zaključio je on.