Autor: Informer.rs

13.05.2023.

20:30

Foto: Starsportphoto

Sport

BARSELONA ĆE BITI SPREMNA ZA FAJNAL-FOR! Nikola Kalinić pomenuo Crvenu zvezdu, pa najavio pohod na EVROPSKU TITULU

Barselona će u polufinalu igrati protiv Real Madrida, a drugi par čine Olimpijakos i Monako. Barselona je od starta sezone jedan od favorita i Kalinić kaže da će njegovom timu biti potrebno da ostane fokusiran u svakoj utakmici kako bi došao do titule evropskog šampiona.

Informer

 

U opširnom intervjuu koji je dao za "Eurohups", pomenuo je i svoj bivši klub Crvenu zvezdu.

- Utisak je da smo u dobrom momentu. Možda nismo imali tako tešku seriju kao ostali timovi koji su igrali pet mečeva, a to može da bude i dobro i loše. Nekada je dobro ostati svež i zdrav, ali ponekad je bolje biti u punoj formi i stanju uzbune. Osim Korija Higinsa, svi smo zdravi i spremni - poručuje Kalinić.

Njegova Barselona eliminisala je Žalgiris u četvrtfinalu i igraće protiv Reala, koji je u jako teškoj seriji nakon pet mečeva izbacio beogradski Partizan. S obzirom na to, Kalinić kaže da je ova sezona u Evroligi bila izuzetno zanimljiva, i jedna od generalno neizvesnijih u poslednjih nekoliko godina.

- Prva tri tima bila su bolja od ostalih. Mnogo ekipa je bilo u konkurenciji za plej-of, što tako i treba da bude. Videli smo sjajne timove, poput Crvene zvezde, Efesa ili Milana, koji nisu otišli u top osam fazu. Sjajna sezona u Evroligi je iza nas, nadam se da ćemo je osvojiti, pa da za nas bude još bolja - dodaje Kalinić.

Iskusni krilni igrač ima jednu osvojenu Evroligu sa Fenerbahčeom, koji je tada predvodio sadašnji strateg Partizana i najtrofejniji evropski stručnjak Željko Obradović. Našalio se popularni Kalina kada je dobio pitanje šta je to potrebno da bi bio šampion Evrope.

- Kada bih to znao, imao bih četiri evropske titule, a ne jednu. Šalu na stranu, bitno je ostati smiren i igrati ne samo utakmicu po utakmicu, već minut po minut - zaključuje Kalinić.