Autor: Informer.rs

18.05.2023.

15:47

Foto: Starsportphoto

Sport

POZNAT DOMAĆI TEREN CRVENO-BELIH ZA IDUĆU SEZONU! Košarkaši šampiona ABA lige SE SELE!

Tim sa Malog Kalemegdana je već ranije najavio selidbu iz "Pionira" u najveću dvoranu glavnog grada Srbije, a posao je sada završen. Nebojša Čović je o potencijalnom prelasku govorio u maju ove godine.

- Crvena zvezda samo traži iste uslove koje ima Partizan u vezi sa cenom zakupa Arene na Novom Beogradu. Namere Crvene zvezde su da pređemo tamo sledeće sezone i sa mladim i seniorskim timom - tada je rekao Čović.

Ovom selidbom crveno-beli su potencijalno najavili osigurano mesto u Evroligi za narednu godinu nakon što se spekulisalo da će ono biti ponuđeno "večitim" rivalima,  Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Informer

 


Tokom ove sezone u najjačem košarkaškom takmičenju u Evropi Partizan je više puta rasprodavao čitavu dvoranu i za svaku utakmicu top osam faze tražila se karta viška.

Crvena zvezda potencijala za takvu posećenost itekako ima, naročito ako se uzme u obzir broj navijača koji su zvezdu bodrili tokom njenih utakmica u Pioniru čitave godine. Osim toga, tim sa Malog Kalemegdana već radi i na ojačavanju igračkog kadra, pošto se već priča o nekim željama osvajača Kupa Radivoja Koraća, dok su Luka Mitrović i Ognjen Dobrić osigurani produženjem ugovora.

Informer

 

Crvena zvezda se nije domogla plej-ofa Evrolige ove sezone i čini se da će to biti prva tačka dnevnog reda za narednu godinu. Ukoliko ovu godinu ne žele da završe neuspešno, izabranici Duška Ivanovića će morati da odbrane trofej ABA lige, a već su na dobrom putu za tako nešto pošto su savladali Budućnost u prvom meču polufinala sa 93:55.