Autor: Informer.rs

19.05.2023.

18:51

Foto: EPA

Sport

CRVENO-BELA OLUJA ODUVALA OBRADOVIĆEV MONAKO! Deset minuta iz snova dovoljno OLIMPIJAKOSU za FINALE Evrolige! (FOTO)

Crveno-bela furija oduvala je Monako! Delovalo je da četa Saše Obradovića ima snage za još jedan veliki podvig, bili su Kneževi bolji rival tokom čitavog prvog poluvremena, a onda je u trećoj četvrtini Olimpijakos ušao "u zonu". Dobili su Grci taj period sa 27:2, ispostavilo se to kao dovoljno za plasman u veliko finale Evrolige - 76:60. 

Užasno su izabranici Jorgosa Barcokasa ušli u meč, Monako je bio raspucan i na krilima Majka Džejmsa uspeo da stekne veliku prednost na startu meča. Pokušavali su crveno-beli promenom petorke da se razigraju, ali ništa nije išlo od ruke Olimpijakosu u prvoj deonici. Ipak, ulazak Šekila Mekisika dao je energiju velikanu iz Pireja koji je na kratko uspeo da se vrati. 

Informer

Nastavio je Monako da dominira u drugoj deonici, nije Olimpijakos imao rešenje za razigranog Džordana Lojda, ali ni Elija Okoba pa su Kneževi stekli velikih deset razlike. Jurili su crveno-beli veliki minus do odlaska na odmor - nisu uspeli da ga stignu pa je Saša Obradović imao mnogo razloga za zadovoljstvo, a onda...

Nestvarna serija Olimpijakosa! Na krilima velikog broja navijača, ali i fantastičnog MVP-a Saše Vezenkova su ubacili 27 poena i primili samo dva u trećoj deonicu. Bio je to momenat odluke, a Monako do kraja meča nije uspeo da se oporavi nakon naleta crveno-bele furije! 

Priključili su se potom Vezenkovu Kostas Papanikolau, Mustafa Fal, a trojka Janulisa Larencakisa ubila je sve nade Kneževa da mogu do velikog finala. Nije se francuski predstavnik predavao ni u poslednjem periodu, ali je bilo evidentno da je Olimpijakos pronašao pravi ritam i nošen sjajnom podrškom sa tribina rešio pitanje pobednika. 

Saša Vezenkov je sa 19 poena predvodio Olimpijakos do plasmana u finale, Kostas Papanikolau ubacio je 15, a Mustafa Fal 12. Sa druge strane, Majk Džejms dodao je 17, dok je Eli Okobo ubacio 15. 

Crveno-beli iz Pireja će u velikom finalu igrati protiv boljeg iz duela Real Madrida i Barselone. Taj meč na programu je večeras od 20 časova, a utakmica za titulu zakazana je za nedelju od 21 čas u Kaunasu!