Autor: Informer.rs

20.05.2023.

07:37

Foto: Starsportphoto

Sport

KALINIĆ "ZAKUCAN" ZA KLUPU, RAZOČARAN POSLE PORAZA: Ne može Real tako da se pobedi!

Srpski košarkaš Nikola Kalinić nije igrao u finišu polufinala. Jedan od najboljih igrača Barselone imao je šest poena za tri četvrtine, jer nije odigrao niti jedan minut u četvrtoj četvrtini polufinala.

Blaugrana je meč završila sa 39 šuteva za tri poena, od čega su pogodili 13, a Kalinić je posle poraza je istakao da tako ne može dobiti ekipa poput Reala.

- Pokušali smo da ih pobedimo samo trojkama i rezultat je svega 66 poena. Nismo uspeli da pronađemo način da uđemo u reket i nadtrčimo ih. Dobro, imaju Tavaresa, ali jednostavno ne možeš sa 60 poena pobediti u polufinalu Evrolige – kratko je prokomentarisao Kalinić.

Informer

 

Košarkaš Barselone Nikola Mirotić rekao je da preuzima odgovornost za poraz od Reala. Mirotić je postigao samo tri poena, a šutirao je katastrofalno - 1/3 za dva, 0/7 trojke, 1/2 slobodna bacanja. 

- Čestitam Realu na sjajnoj utakmici, posebno u drugom poluvremenu. Zasluženo su pobedili. Veoma je teško sad izvlačiti zaključke, ali snosim veliku odgovornost za ovaj meč. Nisam imao dobru utakmicu, nisam bio na nivou koji se od mene očekivao i nisam mogao da pomognem timu. Iz tog razloga se osećam veoma loše -  rekao je Mirotić posle utakmice.

Real je izborio 20. finale u istoriji. Tamo će odmeriti snage sa Olimpijakosom, koji je gubio većim delom prvom poluvremena od Monaka našeg Saše Obradovića, ali je tokom nestvarne treće četvrtine preokrenuo meč i slavo 76:62.