Autor: Informer.rs

20.05.2023.

20:30

Foto: Starsportphoto

Sport

TRENER SC DERBIJA PRETI PARTIZANU! Evo šta je Slovenac izjavio pred MAJSTORICU U BEOGRADU!

SC Derbi, kako se skraćeno zove ova ekipa, napravila je ogromnu senzaciju prošle nedelje kada je u "Pioniru" pred navijačima Partizana srušila crno-bele rezultatom 83:82. Četiri dana kasnije ekipa Željka Obradovića je u Podgorici na jedvite jade došla do trijumfa 81:79 i seriju vratila u Beograd.

Informer

 

Majstorica će biti odigrana u ponedeljak u beogradskoj "Areni", koja će najverovatnije biti puna kao u evroligaškim okršajima. Za popularne "studente" to će biti istorijska šansa, dok je Partizanu meč "biti ili ne biti" i u najvećoj meri odrediće da li je sezona uspešna ili ne.

Slovenački trener Andrej Žakelj, koji predvodi Studentski centar, obećava da će njegova ekipa dati sve od sebe za trijumf.

- Jedva čekamo treću utakmicu u Beogradu. Očekujem veliki broj navijača Partizana i sjajnu atmosferu. Biće uživanje igrati. Partizan je pod pritiskom, a naša prednost je što možemo da odigramo rasterećeno i hrabro. Ljudski je i sportski nadati se da možemo do pobede. Očekujem jaku reakciju Partizana, ali i mi smo odlučni da se borimo od prvog do poslednjeg sekunda. Odbrana je ključ, ne smemo da dozvolimo Partizanu da uđe u šuterski ritam. Verujem da možemo do iznenađenja, tačnije podviga, čuda - poručuje Žakelj.