Autor: Informer.rs

22.05.2023.

11:58

Foto: Starsportphoto

Sport

ZVEZDA I PARTIZAN IGRALI EVROLIGU ZA SIĆU! Evo koliko su beogradski večiti rivali zaradili od ušešća u elitnom takmičenju

Sada, kad je sezona gotova, isplivale su zarade svih ekipa u ovoj sezoni Evrolige, a srpski predstavnici Partizan i Crvena zvezda nisu se baš nešto obogatili od elitnog takmičenja.

Partizan, koji je ligaški deo završio na šestom mestu, inkasirao je 645.112 evra. Sa druge strane, večiti rival Crvena zvezda, koja je ligu završila na desetom mestu, zaradila je 410.526 evra. U pitanju su zarade samo od ostvarenih rezultata, a tu se ne računaju prihodi od televizijskih prava, kao ni od ulaznica.

Informer

 

Najviše je, očekivano, prihodovao šampion Real Madrid - 1.759.398 evra. Drugoplasirani Olimpijakos dobio je skoro duplo manje - 996.992 evra. Trećeplasirani Monako zaradio je 879.699 evra, dok je Barselona, koja je bila učesnik fajnal-fora, dobila od Evrolige 762.406 evra. 

Pravila kažu da novac od učešća dobija 14 najboljih ekipa, pa je tako najmanje dobio Virtus iz Bolonje - 175.940 evra i to je poslednji klub koji je nagrađen.

U suštini, očigledno je da ekipe ne igraju Evroligu zbog nagrada od takmičenja, već zbog drugih prihoda, pre svega marketinških. Zbog svega toga, naredne sezone u beogradskoj "Areni" trebalo bi da igra i Crvena zvezda, baš kao što je bio slučaj sa Partizanom ove sezone.

O tome da li će oba "večita" rivala igrati elitno takmičenje odlučiće Evroliga krajem juna. To je najavio predsednik takmičenja Dejan Bodiroga, koji smatra da su Zvezda i Partizan zaslužili da budu u takmičenju.