22.05.2023.

15:04

Foto: Beta

Sport

ŽELJKO LUKAJIĆ PORUČUJE ZA INFORMER: Real Madrid je pobegao od Partizanovog noža i zato je prvak Evrope! Ovakve priče može da ispiše samo košarka!

Real je na putu ka trofeju u četvrtfinalu eliminisao Partizan i to nakon što je gubio sa 2:0 u seriji. Imao je zaotatak i u majstorici u Madridu od čak 18 poena, ali tim Željka Obradovića nije uspeo da privede duel kraju i doživeo je bolnu eliminaciju.


Kasnije je Real na fajnal-foru srušio i najvećeg rivala Barselonu posle preokreta, da bi u borbi za trofej slomio otpor grčkog velikana i još jednom dokazao da je neuništiv.

Informer

 

Nema "grobara" koji nakon sinoćnjeg finala nije barem pomislio da je na mestu Reala trebalo da bude upravo Partizan. Prema Lukajićevim rečima, crno-beli su zaista mogli mnogo da su otišli na fajnal-for, ali iz ove perspektive jako je teško proceniti da li bi baš mogli do titule prvaka Evrope.

- Zaista je teško nagađati. Tu se postavlja pitanje, da li uopšte Barselona odgovara Partizanu i obrnuto... Teško je na taj način postavljati stvari, ali gledajte, šta se sve dešava u sportu, uopšte ne bi bilo nerealno da se Partizan umešao u borbu za trofej. Kad dođeš u završnicu svi imaju šanse. Sećate se one jedne godine kako je Makabi ušao na fajnal-for trojkom sa centra, pa su osvojili takmičenje. Sve to u sportu se dešava, a naročito situacije da kada je čovek gotov i kad niko ne računa na njega, on se digne iz pepela. E, to je uradio sada Real - počinje Lukajić za Informer.

Informer

 

On priznaje da je i sam upisao plasman Partizana na fajnal-for nakon prve dve pobede crno-belih usred Madrida.
- Očekivao sam da će Partizan proći. Imali su samopouzdanje, ali sve se srušilo nakon druge utakmice u Madridu. Ostao mi je utisak da je nepravda bila prema Partizanu u smislu raspodele kažnjenig. Real je morao biti drastičnije kažnjen kada su u pitanju igrači. Panter je kapiten i meč-viner, završavao je utakmice i falio je u te dve utakmice što nije igrao. Ipak, moramo da budemo zadovoljni sezonom. I Zvezda je pokazala dobre stvari i nepravda bi bila da barem jedan naš klub ne dobije višegodišnju licencu za Evroligu. Sigurno su naši klubovi bolji i atraktivniji od francuske klubove i Žalgiris - ističe ovaj strateg.

Informer

 

Lukajić naglašava i da je finalna utakmica Evrolige pokazala koliku snagu ima Real i kakav je igrač Serhio Ljulj.

- Real bi izgubio da je Olimpijakos imao samo jednu dobru odbranu ili da je realizovao samo jedan napad. Ovakve situacije može da ispiše samo košarka. Ljulj je pogodio prvi šut na meču, a podsetiću da je on zakuvao ono u Madridu kad je kažnjen Panter. Tu ne može da ti dođe trener i kaže "uzmi loptu i preseci", to rade veliki igrači sami od sebe. Njemu je status dozvolio da uzme loptu - zaključuje Lukajić.