Autor: Informer.rs

23.05.2023.

21:34

Foto: Starsportphoto

Sport

DOBAR POČETAK! Košarkašice Srbije pobedom započele kontrolne mečeve pred EVROPSKO PRVENSVO

Najefikasnije u našoj reprezentaciji bile su Nevena Jovanović i Maša Janković sa po 11 i Dragana Stanković koja je ubacila 10 poena. 

Za selekciju Crne Gore istakle su se Božica Mujović sa 11, Nataša Mek sa 10 i Zorana Radonjić i Jelena Vučević koje su obacile osam poena.

Informer

Nevena Jovanović

Srbija, koja će braniti titulu šampiona Evrope u Sloveniji i Izraelu, kontrolisala je tok meča svih 40 minuta i zasluženo slavila. Prednost naših devojaka je u jednom trenutku iznosila 24 poena.

Ova utakmica odigrana je na Zlatiboru, gde će košarkašice Srbije dočekati i selekciju Belgije u drugom kontrolnom meču koji je na programu 24. maja.

Izabranice Marine Maljković će na Evropskom prvenstvu biti u grupi sa Turskom, Slovačkom i Mađarskom, dok će Crnogorke "ukrstiti koplja" sa nacionalnim timovima Španije, Letonije i Grčke.

Prvoplasirane selekcije iz grupa idu direktno u četvrtfinale, dok će reprezentacije koje zauzmu drugo i treće mesto eliminacionu fazu započeti utakmicama osmine finala.

Evropsko prvenstvo održaće se od 15. do 25. juna u Sloveniji i Izraelu, a utakmice će se igrati u Ljubljani i Tel Avivu.