Autor: Informer.rs

26.05.2023.

07:55

Foto: Starsportphoto

Sport

ŠPANCI TVRDE: Tavares hoće da ide iz Reala, a OVO je razlog!

Sjajni as, koji je oduševio Evropu brutalnim partijama u Evroligi, vrlo moguće će uskoro Madrid zameniti nekim drugim gradom. Tavares je osvojio drugu titulu u elitnom takmičenju tokom mandata u španskoj prestonici, a sada se priča o njegovom odlasku.

Kako prenosi španski "Mundo Deportivo", Valter je nedavno potpisao novi ugovor pošto mu je stari isticao na leto, a prema novom ugovoru zarađuje 1.800.000 evra posle odbijanja poreza.

Informer

 

Ipak, izgleda da to nije dovoljno igraču koji je proglašen za MVP-ja Fajnal-fora, a poznato je kakve plate imaju pojedini igrači u Evroligi. Kada se sve sabere i oduzme, nije ni čudo što je Tavares nezadovoljan, a  nekoliko klubova je zainteresovano za sjajnog asa i želi da mu ponudi mnogo bolje finansijske uslove, a  kako Informer saznaje, Crvena zvezda je i te kako zagrizla za asa Reala i spremna je da mu ponudi 2,5 miliona!

Informer

 

Ove sezone centar sa Zelenortskih je na 40 utakmica beležio 11,2 poena, 6,9 skokova, 1,5 asistenciju i 2,2 blokade po meču, a proglašen je i za defanzivnog igrača godine.