Autor: Informer.rs

01.06.2023.

19:30

Foto: Starsportphoto

Sport

MEGA FINALE NBA LIGE! Ogromna čast za poznati košarkaški klub iz Srbije!

Osim toga što će naša zemlja dobiti petog osvajača NBA prstena, ovi mečevi posebno će se pratiti u košarkaškom klubu Mega, koja u velikom NBA finalu ima čak tri svoja bivša đaka! Naravno, u pitanju su Nikola Jokić i Vlatko Čančar iz Denvera, odnosno Nikola Jović iz ekipe Majami Hita.

Informer

 

Jokić je svoju seniorsku karijeru započeo u Megi, gde je igrao od 2012. do 2015. godine. Još tada je nagovestio ogroman potencijal, ali retko ko je mogao da se usudi da prognozira da će danas biti među najboljim košarkašima na svetu. Po mnogim i najbolji.

Njegov saigrač iz Denvera, doduše sa mnogo manjom ulogom Vlatko Čančar, takođe je nosio dres Mege. Ovaj reprezentativac Slovenije igrao je za tu ekipu u periodu od 2016. do 2018. godine. Sada će, zajedno sa Jokićem, napasti NBA prsten, a među rivalima će im biti još jedan momak koji je ponikao u novobeogradskom klubu.

Informer

Vlatko Čančar dok je igrao za Megu

U pitanju je, naravno, Nikola Jović, momak koji će pokušati da dođe do NBA prstena pre završetka srednje škole. I ovaj supertalentovani košarkaš jako mlad zaigrao je seniorsku košarku u Megi, gde je nagovestio ogroman potencijal. Istina, ovaj tinejdžer nema ni približno bitnu ulogu u timu kao Jokić, ali sigurno će učiniti sve da iskoristi svaki sekund na terenu.

Informer

Nikola Jović u dresu Mege

Kako bilo, sigurno je da će Srbija imati petog osvajača NBA lige u istoriji. To će biti ili Jokić ili Jović, a pre njih to su uspevali da izvedu Darko Miličić sa Detroit Pistonsima, Peđa Stojaković sa Dalas Maveriksima, kao i Ognjen Kuzmić i Nemanja Bjelica u odvojenim sezonama sa Golden Stejt Voriorsima.