Autor: Informer.rs

07.06.2023.

19:03 >> 19:09

Foto: Starsportphoto

Sport

DIREKTOR ABA LIGE ZA "INFORMER": Svi želimo da pronađemo NAJBOLJE rešenje za FINALE!

Sve je spremno za finale ABA lige, Crvena zvezda je nakon desetak dana čekanja napokon saznala rivala u borbi za trofej, a za tron u regionu boriće se protiv Partizana. Mnogo problema prethodilo je "majstorici" između crno-belih i Cedevita Olimpije pa je odigravanje finala bilo pod znakon pitanja. 

Do sastanka među predstavnicima ABA lige i KLS-a doći će osmog juna budući da je prvi meč finala regionalnog takmičenja zakazan za 12. tada bi trebala da počne i finalna serija u Košarkaškoj ligi srbije, u slučaju da Mega i FMP odu u "majstoricu". Ipak, čini se da će do dogovora doći i da će Partizan i Crvena zvezda izaći na parket u borbi za regionalni trofej. 

- Kao što sam mnogo puta već tokom proteklih dana rekao, u svim izazovnim situacijama tokom sezone, stava sam da samo otvorenom i iskrenom komunikacijom, možemo da dođemo najboljeg mogućeg rešenja. U tom svetlu, izuzetno mi je drago što  je sada i KLS promenio svoju poziciju i stvari postavlja na taj način. Poziv koji je stigao predstavlja korak u dobrom smeru, a sigurno da ne bismo ni bili u ovoj situaciji da smo od početka razgovarali i da nije bilo jednostranih i isključivih odluka. Ipak, to je sada najmanje bitno - rekao je Milija Vojinović, direktor ABA lige.

Informer

Posle niza saopštenja došlo je do odluke da predstavnici ABA lige i Superlige naprave kompromisno rešenje kako ne bi došlo do poklapanja finalne serije u takmičenjima, a čiji će akter biti Crvena zvezda. Direktor ABA lige, Milija Vojinović, u tom smislu je za "Informer" istakao zadovoljstvo što su sve strane spremne za kompromis i pronalazak najboljeg rešenja. 

- Važno je da sada i sa druge strane postoji želja da kroz razgovor pronađemo najbolje rešenje u interesu svih strana. Sada znamo i drugog učesnika finalne serije, samim tim, jasnu sliku i kanale komunikacije. Odnosno, kako što i nalaže praksa u mom radu, pre eventualne promene termina, obaviću razgovore sa predstavnicima oba učesnika finala i videti njihov stav - dodao je prvi čovek regionalnog takmičenja.

Prvi meč finala ABA lige, kao što smo rekli, zakazan je za 12. jun, dva dana kasnije na programu će biti druga utakmica, a potom će domaćinstvo preuzeti Crvena zvezda. Treći duel je 17. juna, a eventualni četvrti 19. Majstorica bi, ako do nje dođe, bila na programu 22. juna i na njoj bi domaćin bio Partizan.