Autor: Informer.rs

13.06.2023.

19:00 >> 22:03

Foto: Starsportphoto©

Sport

KRAJ - PARTIZAN POVEO U SERIJI! Crno-beli posle DRAME savladali Zvezdu

Uspeo je Partizan da odbrani domaći teren i pred svojim navijačima povede u finalu ABA lige. Izabranici Željka Obradovića do pobede nad Zvezdom su došli zahvaljujući sjajnom šuterskom ritmu u prvom poluvremenu, crveno-beli su bili bolji u nastavku, ali za kompletan preokret nije bilo snage. 

Crno-bele je do pobede predvodio Zek Ledej sa 24 poena i pet skokova, Kevin Panter je dodao 17, a Dante Egzum osam. Sa druge strane, Fakundo Kampaco je zabeležio dabl-dabl sa 15 poena i 10 skokova, dok je Ognjen Dobrić ubacio 17, a Petrušev 11. 

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA   88:80 (29:21, 27:15, 17:25, 15:19)

Beogradska arena, Beograd   Sudije: Saša Pukl, Josip Radojković, Milan Nedović

Partizan:  Ledej, Koprivica, Panter, Smailagić, Papapetru, Egzum, Naneli, Lesor, Trifunović, Anđušić, Madar

Crvena zvezda: Lazarević, Kampaco, Mitrović, Lazić, Martin, Dobrić, Ivanović, Nedović, Marković, Kuzmić, Petrušev, Bentil

UŽIVO:

Četvrta četvrtina:

40. minut - Tačku na meč stavlja Matijas Lesor sa dva slobodna bacanja - 88:80!

40. minut - Polovičan je Papapetru sa linije penala, a svemu je prethodila sporna sudijska odluka... 20 sekundi je do kraja, tajm-aut Crvena zvezda - 86:80!

40. minut - Bentil pogađa za tri, 33 sekunde ostalo je do kraja utakmice, Partizan ima pet poena prednosti - 85:80!

39. minut - Loša reakcija Nedovića koji promašuje trojku, a potom i gubi loptu - 85:77! Do kraja je ostalo nešto više od minut i po, a napad će biti za crveno-bele...

38. minut - Promašaj Kampaca u kontri, a potom pravi Argentinac faul pa će ponovo na liniju penala kapiten Partizana - 85:77!

37. minut - Poentira Bentil, potom dobra odbrana i laki poeni za Nemanju Nedovića - 83:77!

36. minut - Još jednom je precizan bio Ognjen Dobrić, sada posle ofanzivnog skoka pogađa Zvezdin šuter, ali na drugoj strani na liniju penala ide Kevin Panter koji koristi oba bacanja - 83:73! 

35. minut - Pogađa Zek Ledej iz reketa, potom loš napad crveno-belih, vreme je za televizijski tajm-aut - 81:71!

34. minut - Novi poeni za Dobrića i posle dugo vremena Zvezda je na jednocifrenom minusu - 79:71

Informer

33. minut - Tehnička za Lazarevića koji je bio nezadovoljan svojom igrom, ali su to sudije shvatile kao prigovor. Ipak, dobra odbrana Zvezde i poeni za Martina u kontri - 78:68!

33. minut - Pogađa Jam Madar, ali vraća na drugoj strani to Fakundo Kampaco - 78:67!

32. minut - Trojka za Nemanju Nedovića koji se vratio na parket, odmah reaguje tajm-autom Željko Obradović - 75:64!

31. minut - Vraća Ledej loptu u koš nakon promašaja Uroša Trifunovića, potom i dobra odbrana crno-belih - 75:61!

Treća četvrtina: 

30. minut - Serija crveno-belih od 5:0 i posle dugo vremena Zvezda je na "samo" deset poena zaostatka, ali samo na kratko budući da zakucava Lesor - 73:61!

29. minut - Nakon nekoliko interesantnih problema nižu se promašaji na obe strane...

28. minut - Kampaco pogađa trojku, potom promašaj Smailagića pa će na liniju penala Petrušev. Prethodno je precizan bio Dante Egzum - 71:56!

Informer

27. minut - Nižu se sada lepi napadi na obe strane, poentira Mitrović, potom vraća Smailagić, a za "kraj" i Petrušev - 68:53!

26. minut - Šest poena za Dobrića u drugom poluvremenu, ali vraća na drugoj strani zakucavanjem Alen Smailagić - 63:49!

25. minut - Greška  za greškom crno-belih, ali ne uspeva to da kazni Petrušev na drugoj strani pa će na liniju faula nakon faula Markovića Egzum na liniju penala - 61:47!

24. minut - Još jednom je na liniju penala otišao Filip Petrušev i još jednom oba puta siguran centar crveno-belih - 60:47!

23. minut - Ide trojka Fakunda Kampaca, nešto bolji početak drugog poluvremena za Zvezdu, potom faul u napadu za Jama Madara - 60:45!

23. minut - Dobra odbrana crveno-belih, a potom i laki poeni za Ognjena Dobrića u dva navrata- 58:42!

22. minut - Nastavlja se mučenje Zvezde, kažnjava to zakucavanjem Alen Smailagić, na drugoj strani nova greška crveno-belih - 58:38!

Informer

21. minut - Sjajan potez Fakunda Kampaca, posle njegove asistencije na liniju penala ide Filip Pe!trušev i pogađa oba bacanja centar crveno-belih - 56:38!

21.  minut - Promašaji na obe strane, ne uspeva da pogodi Fakundo Kampaco, a ni Smailagić.

Druga četvrtina:  

20. minut - Dvadeset razlike za Partizan na poluvremenu - 56:36!

19. minut - MADAR! Šuterska rapsodija Partizana! Idu crno-beli na +22, ali vraća to Dalibor Ilić novim zakucavanjem na drugoj strani - 54:34!

18. minut - Još jednom lagano poentira Zek Ledej, na drugoj strani Fakundo Kampaco pogađa dva bacanja budući da je Partizan ispunio bonus - 51:32!

17. minut - Prvi put na parketu je i Dalibor Ilić koji silovito zakucava nakon asistencije Fakunda Kampaca, muči se Zvezda napadački, ali i defanzivno budući da Partizan ima 20 poena prednosti - 49:29!

Informer

17. minut - Dva puta je na liniju penala išao Dante Egzum i pogodio sva četiri slobodna bacanja - 46:27!

16. minut - Sada trojku pogađa i Danilo Anđušić, ali vraća to na drugoj strani Filip Petrušev - 42:27!

15. minut - Nastavlja se mučenje crveno-belih u realizaciji, sada je polovičan sa linije penala bio Ben Bentil - 39:25!

14. minut - Ofanzivni skok za Filipa Petruševa, faulirao ga je potom Matijas Lesor, a centar Zvezde ostaje polovičan sa linije penala - 37:24!

14. minut - Nastavlja se šuterska rapsodija Zeka Ledeja, nova trojka za Partizan - 37:23!

13. minut - Dobra odbrana Zvezde, Dobrić je ukrao loptu i pogodio u kontri - 34:23!

Informer

12. minut - Nastavlja se dominacija crno-belih, sada Zek Ledej pogađa u tranziciji, odmah reaguje tajm-autom Duško Ivanović - 34:21!

11. minut - Nova trojka za Kevina Pantera, izuzetno fokusiran kapiten Partizana i crno-beli ponovo imaju dvocifrenu prednost - 32:21!

Prva četvrtina:

10. minut - Seriju promašaja na obe strane seče Hasan Martin koji poentira u kontri, crveno-beli posle dugo vremena na jednocifrenom minusu - 29:21! 

9. minut - NEDOVIĆ! Izuzetan pogodak za reprezentativca Srbije koji je sa gotovo pola terena šutirao na isteku napada - 29:29!

8. minut - Upisuje se Nemanja Nedović u strelce pošto pogađa pored Matijasa Lesora, ali Francuz vraća to na drugoj strani uz faul Filipa Petruševa - 29:16!

Informer

8. minut - Nesportski faul Hasana Martina, na liniju penala otišao je Matijas Lesor koji pogađa oba bacanja, posed ostaje za Partizan - 26:14!

7. minut - Silno motivisan Partizan na startu, ponovo je sa distance precizan Zek Ledej, prvi put dvocifrena prednost za domaće - 24:14!

7. minut - Snašao se Filip Petrušev, uhvatio ofanzivni skok i pogodio uz faul, ali ne koristi dodatno slobodno bacanje. Ipak, velika stvar za Zvezdu je druga lična Kevina Pantera - 21:14!

6. minut - Promešao je Kampaco odbranu Partizana, a potom u ćošku pronašao samog Stefana Markovića koji pogađa drugu grojku za crveno-bele, ali vraća to Kevin Panter nakon ofanzivnog skoka - 21:12!

5. minut - Dobra odbrana Jama Madara i lagani poeni u kontri, odmah reaguje tajm-autom Duško Ivanović - 18:9!

Informer

5. minut - Raspucan je Partizan na startu utakmice, treća trojka, sada je precizan bio Zek Ledej - 16:9!

4. minut - Nova trojka za crno-bele, sada je precizan Džejms Naneli, ali vraća to Fakundo Kampaco - 13:7!

3. minut - Sjajan početak Kevina Pantera, sada je kapiten Partizana pogodio pored Mitrovića, dobio faul, a potom koristi i dodatno slobodno bacanje - 10:4!

3. minut - Nižu se promašaji Crvene zvezde, kažnjavaju to crno-beli pa peti poen upisuje Kevin Panter, prethodno pogađa i Zek Ledej. Ipak, seriju Partizana seče Ognjen Dobrić - 7:4!

2. minut - Cepa mrežicu Kevin Panter, odmah je ekpslodirala Arena, prva trojka za crno-bele, ne uspeva to da vrati Fakundo Kampaco - 3:2!

1. minut - Utakmica je počela! Dobra odbrana Crvene zvezde na startu meča, na drugoj strani Ben Bentil pogađa oba slobodna bacanja nakon faula Jama Madara - 0:2!

19:53 - Vođa navijača Partizana odžrao je govor i zabranio ubacivanje bilo kakvih predmeta na parket. 

19:46 - Velike ovacije su dobili košarkaši Partizana kad su istrčali na parket. 

19:42 - Luka Vildoza nije uspeo da se oporavi za ovaj meč te ga nema u sastavu Crvene zvezde. 

19:39 - Nisu navijači Partizana zaboravili Filipu Petruševu sukob sa Lesorom na derbiju tokom regularnog dela sezone pa je centar Crvene zvezde dobio transparent "Cinkaroš". 

Informer

19:36 - Imao je Nenad Zimonjić poruku za košarkaše Partizana i Novaka Đokovića. 

19:30 - Među navijačima je veliki broj poznatih sportista, tu je Nenad Zimonjić kao i slavna nemačka rukometašica Anja Althaus. 

19:25 - Na meti navijača Partizana sada je bio Filip Petrušev, a potom i Luka Mitrović kog su prozivali gestikulacijom kosih očekuju...

19:19 - Krenuo je Ben Bentil put svlačionice, a onda ušao u "rat" sa navijačima Partizana. Nakon toga, pored Grobara prošao je Jam Madar i izazvao ovacije sa tribina. 

19:15 - Kao što je bilo očekivano, košarkaši Crvene zvezde nisu dobili "toplu dobrodošlicu" kada su izašli na zagravanje.

19:09 - U sastavu Partizana za večerašnju utakmicu je Aleksa Avramović koji se oporavio od preloma šake. 

19:03 - Zanimljivost iz Arene, naime, košarkaš Partizana Džejms Naneli je uoči timskog zagrevanja rešio da se zagreva na polovini koja pripada crveno-belima. 

Informer

19:01 - Sat vremena uoči utakmice dvorane Arene su solidno popunjene i nema sumnje da će tribine biti pune.

Informer

19:00 - Dobro došli na lajv prenos prve utakmice finalne serije ABA lige između Partizana i Crvene zvezde. Sve detalje sa ovog meča i Beogradske arene možete uživo pratiti uz portal Informer.rs!