15.06.2023.

22:08

Foto: Starsportphoto

Sport

PARTIZAN ĆE IMATI MEČ LOPTU U PIONIRU! Crno-beli stigli do novog trijumfa nad Zvezdom, OBRADOVIĆ NA KORAK OD PRVOG TROFEJA!

Od samog starta oba tima su forsirala šuteve, gledali smo veom neizvesnu borbu, ipak održavao je Partizan minimalnu prednost.

Kada god bi se Zvezda približila na  poen Partizan, usledio je novi kop crno-belog tima za povećanje prednosti.

Pred sam kraj četvrtine Fakundo Kampaco je pogodio trojku za izjednačenje, a zatim je Matijas Lesor bio polovičan sa slobdnih bacanja, tako da se prva četvrtina završila rezultatom 23:22 u korist Partizana.

Informer

U većem delu druge četvrtini gledali smo koš za koš igru, obe ekipe su davale sve od sebe,a  Partizan je održavao minimalnu prednost.

Zahvaljući slobodnim bacanjima  Branka Lazića, Zvezda je došla do izjednačenja tri minuta pre kraja četvrtine, ali nakon toga su usledili poeni poeni Papapetrua, da bi potom Nedović ponovo izjednačio.

Nastavile su obe ekipe do kraja četvrtine da igraju poen za poen, tako da se poluvreme završilo rezultatom 42:42.

Informer

U trećoj četvrtini bilo je vidljivo da su bolje raspoloženi puleni Željka Obradović koji su uspeli da iskoriste greške crveno-belih.

U prvom delu dobro su se nosili igrači Zvezde sa Partizanom, imali su čak i minimalnu prednost, ali u drugoj deonici nisu uspeli da uspostave korisnu igru.

Partizan je tako u poslednju četvrtinu ušao sa rezultatskom prednošću od 68:62.

Informer

Gledali smo uzbudljivu borbu i u poslednjoj četvrtini, ipak nisu imali igrači Crvene zvezde snage za preokret.

Približavali su crveno-beli svom rivalu, ipak Partizan je održao svoju prednost i u ključnim momentima je bio skoncetrisaniji.

Najefikasniji u timu Partizana večeras su bili Džejms Naneli i Alen Smailagić sa po 15 poena.

Zvezdu je predvodio danas Nemanja Nedović koji je ubacio 21 poen, dok je Ognjen Dobrić ubacio 11 poena.

Crno-beli sada imaju idealnu šansu da postanu šampioni ABA lige već u nedelju u Pioniru, gde će domaćin biti Crvena zvezda.