Autor: Informer.rs

16.06.2023.

11:15

Foto: Starsportphoto

Sport

ŠOK KVOTE ZA ZVEZDU I PARTIZAN! Evo kome kladionice daju prednost pred treći meč finala ABA lige

Ipak, prema procenama kladionica, jako teško će crno-beli uspeti da u svega tri utakmice reše pitanje šampiona i da seriju okončaju takozvanom "metlom", odnosno, rezultatom 3:0.

Prema procenama bukmejkera, veliki favorit u nedeljnom susretu biće košarkaši Crvene zvezde. Kvota da će ekipa Duška Ivanovića zabeležiti pobedu pred svojim navijačima iznosi svega 1,39, sa tendencijom pada. Sa druge strane, koeficijent da će Partizan slaviti u trećem meču iznosi 3,31, što je donekle i razumljivo kada se uzme u obzir tradicija u prethodnih nekoliko godina.

Informer

 

Naime, Partizan je Zvezdu pred njenim navijačima poslednji put pobedio u januaru u okviru Evrolige, a pre toga trijumf pred "delijama" ostvario je davne 2016. godine u finalu Košarkaške lige Srbije. Crveno-beli su, dakle, slavili na prethodnih 18 od 20 mečeva na svom terenu u svim takmičenjima.

Partizan će, međutim, pokušati da materijalizuje bolju igru u dosadašnjoj finalnoj seriji i da tako prekine negativan niz na gostujućem terenu. Recept za to može da bude pobeda u pomenutom meču Evrolige, ali i skor u poslednjih nekoliko duela. Partizan protiv Zvezde ima četiri pobede u poslednjih pet mečeva i to su u pitanju dueli odigrani u 2023. godini. Crno-beli su slavili jednom u Evroligi, tri puta u ABA ligi, a jedini poraz doživeli su u Kupu Radivoja Koraća.