Autor: Informer.rs

20.06.2023.

13:12

Foto: Starsportphoto©

Sport

DA LI JE OVO OPASNOST ZA PARTIZAN I ZVEZDU? Veliki preokret, OVAJ klub će igrati Evroligu?!

Paulijus Motiejunas je bio na današnjoj konferenciji za medije u Kaunasu gde je Žalgiris za novog direktora kluba postavljen Paulius Jankunas.

Motiejunas (42) je inače na mestu izvršnog direktora Evrolige zamenio Maršala Glikmana. Turk Telekom je poražen u finalu Evrokupa od Gran Kanarije (67:71), koja je odustala od takmičenja u Evroligi.

- Razgovaraćemo sa klubovima, svih 18 timova iz prošle sezone možda ostanu i u narednoj. Tu je takođe pitanje Turk Telekoma. Sve bi trebalo da bude jasno 29. juna kada je sastanak deoničara. Turk Telekom je na listi - rekao je Motiejunas.

Informer

 

Iako su mnogi smatrali da mesto Gran Kanarije treba da preuzme tim koji je nedavno preuzeo srpski stručnjak Nenad Čanak i zamenio Erdema Džana, ta ideja je odmah odbačen. Ipak, Motiejunas je otkrio da sada postoji mogućnost da do toga ipak dođe.

Dakle, 29. juna će sve biti jasno! Posle sastanka biće poznata imena učesnika Evrolige za sezonu 2023/24. Nakon što je odustala Gran Kanarija, otvorila se mogućnost i da Valensija umesto nje dobije poziv za učešće, ali se sada sve zakomplikovalo.

Prema informacijama "Jurohupa", Virtus Bolonja, Partizan i Crvena zvezda, koji su već najavljeni kao učesnici Evrolige za narednu sezonu to će i biti bez obzira na sve. Ipak, treba sačekati kraj juna i biti potpuno siguran da neće doći do loših vesti za srpske predstavnike.

Informer

 

Podsetimo, Crvena zvezda i Partizan su doneli Srbiji 37 pobeda u Evroligi ove sezone, najviše od svih zemalja koje imaju dva predstavnika. Turci sa Fenerhačeom i Efesom imaju 36 pobeda, Grcima su Olimpijakos i Panatinaikos doneli 35 pobeda, Francuzima Monako i Asvel 29, a italijanski timovi Olimpija iz Milana i Virtus imaju takođe 29 trijumfa. 

Što se tiče publike, o tome ne treba ni trošiti reči. Partizan je imao preko 300.000 navijača u "Beogradskoj Areni" tokom regularnog dela takmičenja, oko 350.000 kada se dodaju dva meča sa Realom, dok je Crvena zvezda prosečno u "Pioniru" imala preko 7.000 navijača, što je ukupno više od 120.000 ljudi. Sveukupno je u Beogradu preko 450.000 ljudi gledalo Evroligu ove sezone.