Autor: Informer.rs

20.06.2023.

18:00 >> 21:14

Foto: Starsportphoto©

Sport

KRAJ: Igraće se MAJSTORICA, Zvezda odbranila domaći teren!

Preživela je Crvena zvezda prvu "meč loptu" koju je Partizan imao u Pioniru pošto je pred svojim navijačima uspela da slavi u trećem duelu finalne serije. Ipak, pred izabranicima Duška Ivanovića nalazi se još jedan težak ispit budući da je već danas na programu u četvrti duel koji će odlučiti šampionsko pitanje u ABA ligi. 

Crveno-beli su u nedelju pružili daleko bolju partiju nego na prve dve utakmice, posebno u četvrtoj četvrtini. Sa druge strane, Partizan je bio napadački raspoložen, ali je odbrana Zvezde u nastavku meča prelomila pitanje pobednika. 

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN  68:56 (20:13, 12:11, 17:15, 19:17)

Dvorana Aleksandar Nikolić, Beograd     Sudije: Saša Pukl, Matej Boltauzer, Josip Radojković

Crvena zvezda: Holand, Vildoza, Lazarević, Kampaco, Mitrović, Lazić, Dobrić, Martin, Nedović, Marković, Petrušev, Bentil. 

Partizan: Vukčević, Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Egzum, Naneli, LEsor, Trifunović, Anđušić, Madar. 

UŽIVO: 

KRAJ! 

Četvrta četvrtina: 

40. minut - Nije bilo problema na tribinama sve do sada... Avramović se žali da ga je nešto pogodilo sa tribina i sada sledi pražnjenje dela tribine do kraja utakmice ostalo je svega 40ak sekundi! 

40. minut - Stavlja Kampaco tačku na ovu utakmicu trojkom sa devet metara, a onda i silovita blokada Luke Mitrovića posle prodora Madara - 68:54!

39. minut - Sigurno zakucavanje Luke Mitrovića, a potom Kampaco krade loptu i "po burek" u kontri šalje Pantera koji pravi faul - 65:54!

39. minut - Prljav... Nesportski faul Jama Madara! Izraelac je udario Petruševa koji je pokušao da zakuca, dobio je cenatar Zvezda dva bacanja, a lopta će potom biti za crveno-bele - 63:54!

38. minut - Sjajna blokada Martina, kontra Kampaca i laki poeni uz faul Zeka Ledeja. Ipak, nakon gledanja snimka centar Zvezde zbog reakcije nakon blokade dobija tehničku grešku, a poeni Kampaca bivaju poništeni. Lopta za crno-bele - 62:54!

38. minut - Au... Proključao je Pionir nakon trojke Fakunda Kampaca, Zvezda ponovo ima osam poena prednosti - 62:54!

37. minut - Vraća trojku Dante Egzum i to iz driblinga - 59:54!

Informer

36. minut - Tek što je kročio na teren Lazarević je raspalio Pionir, trojka za Zvezdu koja crveno-belima donosi osam poena prednosti - 59:51!

36. minut - Dobra odbrana Zvezde, ali loš šut Vildoze, na drugoj strani to kažnjava Kevin Panter i vezuje šesti poen - 56:51!

35. minut - Vildoza seče seriju Partizana - 56:49!

34. minut - Imala je Zvezda 17 poena prednost, a nakon novog koša Kevina Pantera sada je samo pet razlike - 54:49!

34. minut - Smanjuje Partizan zaostatak, sada je samo sedam razlike, odmah tajm-autom reaguje Duško Ivanović - 54:47!

33. minut - Još jednom laki poeni za Fakunda Kampaca, ali napada u tranziciji Egzum i dobija dva bacanja koja plej Partizana koristi - 54:43!

32. minut - Seče seriju Partizana Stefan Marković koji je ostao potpuno sam u šutu za tri poena, na drugoj strani vraća Ledej posle prodora - 52:41!

31. minut - Šansa da se Partizan dodatno približi nakon greške Bena Bentila, Lesor u napadu hvata ofanzivni skok pošto je šut promašio Avramović. Bez poena pun minut u poslednjem periodu - 49:39!

Treća četvrtina: 

Informer

30. minut - Uspeva Partizan da istopi prednost crveno-belih u finišu treće četvrtine, pogodio je za tri Aleksa Avramović - 49:39!

29. minut - Prekida Zek Ledej seriju Crvene zvezde, poludeo je Ivanović zbog loše odbrane svoje ekipe, a potom faul u napadu za Hasana Martina - 49:34!

28. minut - Nižu se greške Partizana, dva promašaja Koprivice, potom izgubljena lopta Anđušića, na drugoj strani poeni za Vildozu sa linije penala - 49:32!

27. minut - Raste prednost Zvezde, mora još jednom tajm-aut da zatraži Željko Obradović nakon lakih poena Hasana Martina posle asistencije Petruševa - 47:32!

26. minut - Uspešan "čelindž" Duška Ivanovića, sudije su promenile svoju odluku i svirale faul u napadu Dante Egzumu. Istom merom uzvraća Petrušev koji pravi korake...

25. minut - EKSPLOZIJA DOBRIĆA! Brutalno je srpski reprezentativac zakucao i posterizovao Matijasa Lesora, a potom i sjajna odbrana za "Kninsku kobru" - 45:32!

25. minut - Hvata ofanzivni skok Luka Mitrović, ali je centar Zvezde fauliran, koristi samo jedno od dva bacanja. Na drugoj strani faul u napadu Zeka Ledeja - 43:32!

24. minut - Nastavlja se rapsodija Ognjena Dobrića, sada napada Pantera i poentira posle prodora, vraća to Dante Egzum posle ofanzivnog skoka - 42:32!

Informer

23. minut - Rešeta Ognjen Dobrić, evo je još jedna trojka, vezuje šuter crveno-belih pet poena i donosi domaćinu 12 poena prednosti - 40:28!

23. minut - Faul u napadu Alena Smailagića, kažnjava to novim flouterom Ognjen Dobrić, ali brzo vraća Džejms Naneli - 37:28!

22. minut - Pogađa Dante Egzum nakon prodora, vraća to trojkom na drugoj strani Fakundo Kampaco, druga trojka za Argentinca iz pet pokušaja - 35:26!

21. minut - Prvi napad u drugom poluvremenu za Zvezdu, ali crveno-bele gube loptu. Sa druge strane, faul Petruševa nad Smailagićem - 32:24!

Druga četvrtina:

20. minut - Ne koristi Zvezda poslednji napad u prvom poluvremenu, ali na odmor odlazi sa osam poena prednosti. 

19. minut - Još jedna dobra odbrana Crvene zvezde i trojka za Fakunda Kampaca, eksplodirao je Pionir, ali i omaleni Argentinac - 32:24!

Informer

18. minut - Greška Kevina Pantera, krade loptu Luka Vildoza, a potom lagano poentira u kontranapadu - 27:24!

17. minut - Cepa mrežicu Filip Petrušev i prekida loš napadački niz Crvene zvezde, ali na drugoj strani vraća to Kevin Panter - 25:24!

17. minut - Ne uspeva Zvezda da pronađe napadački ritam u drugoj četvrtini, tajm-aut traži Duško Ivanović budući da su crveno-beli za skoro sedam minuta postigli svega 2 poena...

16. minut - Nedović ne uspeva da pogodi za tri poena, na drugoj strani to kažnjava Danilo Anđušić - 22:22!

15. minut - Promašaj Filipa Petruševa na ziceru, ali uspeva to da popravi Ben Bentil posle ofanzivnog skoka, idemo na novi tajm-aut - 22:20! Nakon minuta predaha greška Kevina Pantera, na parket se vraća Aleksa Avramović...

15. minut - Nastavljaju se muke Crvene zvezde, nesportski faul sada pravi Branko Lazić, ali Kevin Panter ne koristi dodatno bacanje. Imaće Partizan i dodatni posed - 20:20!

Informer

14. minut - Faul u napadu Luke Mitrovića, centar crveno-belih uradi u probleme sa ličnim grešakama pošto ih već ima tri, Zvezda bez poena u prva četiri minuta nastavka. Kažnjava to Panter novom trojkom Partizana - 20:19.

13. minut - Još jedna dobra odbrana Zvezde, sada je napad Partizana istekao! Nešto slabiji ritam na startu druge četvrtine...

12. minut - Novi promašaj Luke Mitrovića na jednoj strani, dok na drugoj kažnjava to Alen Smailagić  - 20:16!

11. minut - Izlazi lopta iz obruča nakon šuta Fakunda Kampaca, kupi skok Egzum i otvara napad Partizana, ali ne pogađa Australijanac sa poludistance. 

Prva četvrtina:

10. minut - Još jedna dobra odbrana crveno-belih, a na drugoj strani laki poeni za Luku Mitrovića nakon ofanzivnog skoka - 20:13!

Informer

10. minut - Drugi faul Hasana Martina, na liniju penala će Dante Egzum koji prekida seriju crveno-belih, ali pogađa samo jedno bacanje - 18:13!

9. minut - Izuzetna reakcija u odbrani Ognjena Dobrića koji otvara kontru za Kampaca, a Argentinac to lagano koristi. Odmah tajm-aut Željka Obradovića - 18:12!

9. minut - Velika greška Jama Madara, Zvezdin napad bio je na isteku, ali je Izraelac divljački faulirao Kampaca koji će na liniju penala. Argentinac pogađa tek jedno od tri slobodna bacanja - 16:12!

8. minut - Serija promašaja na obe strane, Zvezda ima napad nakon nove greške Matijasa Lesora.

7. minut - Raspalio se Ognjen Dobrić, pogađa svoj dobro prepoznatljiv flouter! Na drugoj strani bonus Zvezda ispunjava Stefan Marković faulom nad Lesorom - 15:12!

6. minut - Vode crveno-beli, Kampaco je promešao odbranu Partizana i pogodio lagano pored Matijasa Lesora - 13:12!

6. minut - Ide prva trojka za crveno-bele, Dobrić pogađa posle tajm-auta, a na drugoj strani nova greška Partizana pošto je Ledej gazio liniju - 11:12!

5. minut - Pogađa Petrušev uz faul Ledeja, ali ne koristi dodatno slobodno bacanje. Ipak, Zvezda je izašla u presing i osvojila loptu nakon - 8:12! Idemo na prvi tajm-aut...

Informer

5. minut - Nižu se promašaji Zvezde iz izglednih pozicija, ne uspeva da pogodi Petrušev, potom ni Nedović što koristi Ledej i povećava prednost Partizana - 6:12!

4. minut - Nova trojka za Partizan, sam je u uglu ustao Zek Ledej i pogodio - 6:10!

4. minut - Napao je Džejms Naneli koš Zvezde posle "pikenrola" i pogodio preko Hasana Martina. Na drugoj strani silovito zakucava Filip Petrušev - 6:7!

3. minut - Pametan potez Luke Vildoze koji je naterao Avramovića na faul prilikom šuta za tri poena, Argentinac pogađa dva od tri slobodna bacanja - 4:5!

3. minut - Gubi loptu Vildoza, kontra za crno-bele i trojka Alekse Avramovića. Na drugoj strani faul u napadu pravi Hasan Martin - 2:5!

2. minut - Sjajna odbrana Zvezde u kontri zakucava Filip Petrušev. Napada i Partizan "u leđa" seče to faulom Luka Mitrović, a Avramović promašuje trojku - 2:2.

1. minut - Utakmica počinje! Prvi napad na meču za Partizan i laki poeni za Matijasa Lesora sa niskog posta - 0:2! Dobar napad crveno-bele na drugoj strani, ali ceo koš promašuje Branko Lazić... 

Aleksa Avramović nalazi se u startnoj petorci Partizana za večerašnji meč. 

18:49 - Kao što je bilo očekivano, navijači Crvene zvezde "toplo" su dočekali Matijasa Lesora i Željka Obradovića. 

18:42 - Paklen doček za košarkaše Partizana.

18:39 - Košarkaši Crvene zvezde dobili su velike ovacije prilikom izlaska na zagrevanje! 

18:34 - Kao što je i najavljeno, sektor pod nazivom "Počasna mesta" večeras će biti prazan. 

Informer

18:20 - Preokret! Izašli su zvanični sastavi za večerašnju utakmicu, a među crno-belima nema Janisa Papapetrua. Grčki internacionalac ima problema sa ramenom i večeras ga menja Tristan Vukčević. 

Informer

18:09 - Očekuje se da se treneri obe ekipe opredele za iste sasteve... 

18:03 - Na parketu Pionira pojavio se i sportski direktor Partizana, Zoran Savić i odmah je počelo skandiranje sa tribina budući da nije među omiljenima kod navijača Crvene zvezde. 

18:01 - Ponovo je na meti navijača Crvene zvezde na startu utakmice bio Uroš Trifunović. 

18:00 - Dobro došli na lajv prenos četvrte utakmice finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!