Autor: Informer.rs

22.06.2023.

17:10

Foto: Starsportphoto

Sport

BIVŠI KOŠARKAŠ ZVEZDE I PARTIZANA NEMA DILEMU O FAVORITU: ONI su definitivno favorit, ali očekujem loše stvari na utakmici!

Dragoljub Vidačić je dres Crvene zvezde nosio od 1992. do 1995, a zatim Partizana do 1997.

Poslednji trenerski angažman imao je u Spartaku iz Subotice 2018. godine.

Informer

Dragoljub Vidačić

Nekadašnji uspešni košarkaš ističe Partizan kao favorita bez obzira na pobede crveno-belih u poslednja dva meča. 

Mislim da je Partizan favorit, tu nemam dilemu bez obzira na prethodne četiri utakmice. Partizan dođe za nijansu spremniji kada igra na jednu utakmicu. Trener Partizana Željko Obradović je za ove dve godine uspeo da kanališe svoj tim i tačno se zna od koga šta traži. On tačno zna šta ko može da uradi na jednoj utakmici za razliku od Zvezde, koja ima malo više kreativnosti i slobode, pošto su takvi igrači Nemanja Nedović, Luka Vildoza i Fakundo Kampaco - rekao je Vidačić.

Informer

Vidačić iz igračkih dana

Četiri puta prvak Jugoslavije, dva puta sa Crvenom zvezdom i dva puta sa Partizanom, pominje da očekuje ružne scene sa tribina, ali se nada da će u prvom planu biti igrači uz fer igru na parketu.

Iz iskustva sa ove prethodne četiri utakmice mogu da kažem da očekujem i loše stvari koje su ranije dešavale. Međutim, nadam se da će akteri na terenu i igrači oba tima biti svesni trenutka u kome se nalaze i da će biti dostojni finala. Očekujemo dobru predstavu i možda jednog novog junaka finala. Ja bih voleo da to bude neko od domaćih mlađih igrača. Očekujem da se utakmica završi u fer i sportskom tonu - Završio je Vidačić.