Autor: Informer.rs

03.07.2023.

06:34

Foto: EPAIMAGES

Sport

Ovo nije tim od koga se ledi krv u venama! Američkih 12 za Mundobasket

Nije reč o nekakvom drim-timu, najvećih zvezda nema, poziv su dobili igrači čije vreme tek dolazi: Tajris Haliburton, Džejlen Branson, Ostin Rivs, Entoni Edvards, Džoš Hart, Mikel Bridžis, Kem Džonson, Brendon Ingram, Paolo Bankero, Džeren Džekson junior, Bobi Portis i Voker Kesler. 

Nije to tim od koga se ledi krv u žilama, ali im motiva neće manjkati, sve su to mladi momci željni dokazivanja, gladni uspeha, pa se neće dobro provesti ko protiv njih pomisli "lako ćemo".

Na spisku nema zvučnih imena, ali ne treba sumnjati da će ova ekipa želeti da se dokaže na košarkaškoj planetarnoj smotri u Japanu, Indoneziji i na Filipinima. SAD igraće u grupi C zajedno sa Jordanom, Grčkom i Novim Zelandom. Prema procenama FIBA, košarkaši SAD su prvi favoriti za zlatnu medalju na predstojećem takmičenju, a iza njih su Španija, Francuska, Australija, Slovenija, Kanada, Nemačka i Srbija.

Amerikanci su šampioni sveta poslednji put bili 2014. godine, kada su u finalu pobedili Srbiju. Na Mundobasketu 2019. godine nisu uspeli da odbrane svetski tron, a u Kinu su završili na sedmom mestu, pa će sada svim silama pokušati da se vrate na tron. Takođe, Amerikanci su  aktuelni olimpijski šampioni.