05.07.2023.

15:01

Foto: Starsportphoto

Sport

Miličić jasan: Lagao bih kad bih Hrvata nazvao bratom

Gostujući na "Sport klubu" on je trebalo da prokomentariše izjavu nekadašnjeg fudbalskog golmana Tomislava Ivkovića, koji je svojevremeno nastupao za Crvenu zvezdu od 1983. do 1985. godine. Po povratku u Zagreb, čuvar mreže je pričao da nikada nije imao problem zbog svoje nacionalnosti i da su ga zvali "brat Hrvat".

Informer

 

Miličić je rekao da nikad ne bi išao toliko daleko.

- Znamo šta se sve dešavalo. Bio sam mali i upućen sam, mogu da sarađujem i mogu da sedim, da budem kulturan i fin, ali da se nazivamo braćom - to nije realno. To je laž. Da zovem Hrvata bratom, lagao bih, to nije realno. Treba da se političko stavi po strani i da sport pobedi pošto na sportskom terenu se dešavaju i ružne stvari, ali i lepih pozitivnih. Sport miri i ujedinjuje, jer je pozitivan u svakom smislu, to je fascinantno. Nažalost, ima negativnih primera, ali ima i pozitivnih - rekao je Miličić za "Sport klub".

Nekadašnji košarkaš poznat je kao čovek koji je uvek uzdizao sve što je srpsko i bio je spreman to da brani pred bilo kim. Zbog toga su ga Hrvati častili različitim epitetima, kao što su advokat ratnih huškača, četnik i slično.