Autor: Informer.rs

05.07.2023.

23:23

Foto: Starsportphoto

Sport

Panteri jure mesto u Ligi šampiona!

Prošle sezone FMP je imao šansu da se nađe u grupnoj fazi FIBA Lige šampiona, ali su izabranici Nenada Stefanovića pali na poslednjem ispitu kada ih je u Železniku savladala Benfika. Ipak, šansu za "popravni" Panteri će imati ovog leta, a žrebom u Ženevi odlučeno je da će prvi rival u kvalifikacijama FMP-u biti Vareze. 

FMP će ovoga puta do Lige šampiona morati preko Antalije, kvalifikacioni turnir na programu je od 25. septembra do 1. oktobra, a pored FMP-a šansu za plasman u grupnu fazu jure Šole, Anderpen, Brindisi, Oradea, Den Boš i Getingen. Uz pomenuti Vareze koji je rival našem predstavniku. 

Ako Panteri eliminišu Vareze u četvrtfinalu, onda bi se u polufinalu sastali sa boljim iz duela Šole – Antverpen. U slučaju plasmana u grupu, FMP će biti deo Grupi C gde će rivali biti: Riga (Letonija), Darušafaka (Turska), Tenerife (Španija).

FIBA je rešila da ove sezone format kvalifikacija promeni pa će, za razliku od prethodnih godina, teren biti neutralan. FMP je prošle godine imao prednost domaćeg terena, ali nije to umeo da iskoristi. Druga promena se tiče povlašćenih ekipa kojih više nema te svi učesnici startuju od četvrtfinala.