Autor: Informer.rs

12.07.2023.

18:26

Foto: AP/Photo

Sport

Pokušavamo da objasnimo Nikolinom agentu neke stvari, oglasio se prvi čovek Barselone!

Nikola Mirotić je ovog leta najtraženiji igrač na tržištu iako i dalje ima aktuelan ugovor sa Barselonom.

Do razlaza sa španskim gigantom dolazi zbog odluke kluba da u sledeću sezonu uđu sa prepolovljenim budžetom za košarkašku sekciju.

Informer

Ne nazire se kraj drame

Prvi čovek Barselone, Đoan Laporta komentarisao je zamršenu situaciju kojoj se još uvek ne nazire epilog.

Mirotić još nije otišao. To nije rešeno, to je ozbiljno pitanje, ugovor koji je tada sklopljen... Mi smo ga nasledili i neodrživ je. Nikola nam je dao mnogo, ali mi pokušavamo da njegov agent razume da ako ode u Monako ili Olimpiju Milano, da će imati dobar ugovor i ulogu, ali situacija je poprilično komplikovana. Svi imaju svoje argumente i svako brani svoju stranu - zaključio je Laporta.

Informer

Đoan Laporta

Prema navodima "Jurohupsa" iz trke za usluge sjajnog crnogorskog košarkaša povukli su se gorepomenuti Armani iz Milana i Monako, a još ranije je Mirotićev agent obavestio javnost da njegov klijent karijeru neće nastaviti u Grčkoj.

Samim tim, kao jedina destinacija, ukoliko dođe do razlaza sa Barselonom, preostaje Beograd iz kojeg postoji zainteresovanost obe strane - Crvene zvezde i Partizana.

Crvena zvezda, iako ništa zvanično, već je i iznela ponudu krilnom košarkašu od tri miliona godišnje, dok suma koju je potencijalno ponudio Partizan nije poznata.

Informer

Blizu crveno-belog dresa, NIkola Mirotić

Da podsetimo, Mirotić potražuje isplatu za proteklu i narednu sezonu, prema ranije potpisanom ugovoru i to na "tričavih" 22 miliona evra. 

Barselona pokušava da odobrovolji košarkaša sa NBA iskustvom da pristane na obeštećenje uz dogovor da se igraču pronađe adekvatan klub u kojem će nastaviti karijeru, međutim, Mirotićeva strana "koči" tu ideju i zahteva isplatu čitavih 22 miliona evra.