Autor: Informer.rs

15.07.2023.

12:57

Foto: printscreen

Sport

Hit! Nestvarna Rumunka zasenila Karija! (VIDEO)

I brojne NBA zvezde poput Stefa Karija mogle bi samo da zavide Sabrini koja je pogodila gotovo sve šuteve koje je uzela!

Igračica Njujork Libertija je od starta zaigrala fenomenalno. Promašila je prvu loptu, a zatim pogodila preostale četiri iz levog ćoška! Sa obzirom na to da poslednja lopta na svakoj poziciji vredi dva poena, Sabrina je imala pet poena pre nego što je otrčala na drugu poziciju i tamo sa svim "bonus" loptama koje vrede po dva poena stigla do sjajnih 15 poena!

Prešlo se na "moneyball" lopte za tri poena, a zatim centralna pozicija na kojoj je osvojila maksimalnih šest poena pre nego što je ubacila drugu "moneyball" za još tri poena. 

Sjajna Sabrina Jonesku je od maksimalnih 25 poena imala osvojeno čak 24! Na četvrtoj poziciji Sabrina je osvojila četiri poena i promašila loptu koja je mogla da joj donese još dva, a zatim je sa petog mesta na parketu ostvarila maksimalan učinak. Košarkašica koja ima 25 godina je za 70 sekundi na parketu osvojila je 37 od maksimalnih 40 poena i tako zadivila navijače i ceo košarkaški svet ostavila u čudu! 

Devojka o kojoj bruji Amerika je rođena u mešovitom braku, a njen otac izbegao iz Rumunije 1989. Kada je stigao u Kaliforniju, SAD su mu dodelile politički azil.  Sabrina je u detinjstvu komunicirala na rumunskom, ali je nije povuklo da igra za tu selekciju. Osvojila tri zlatne medalje u mlađim kategorijama zemlje koja je prihvatila njenu porodicu i izabrala je da predstavlja Ameriku. Sa tom reprezentacijom je već osvojila zlato na Svetskom prvenstvu prošle godine.