Autor: Informer.rs

17.07.2023.

16:52

Foto: EPA Images

Sport

Partizan i Zvezda u ratu zbog košarkaša Barselone!

Najveći srpski klubovi nameravaju da dodatno ojačaju sastave pred početak nove sezone, a meta im je iskusni bek šuter koji je prethodne četiri godine nosio dres Barselone.

Informer

Prvo se, još pre nekoliko dana, na društvenim mrežama spominjala mogućnost da pređe u Partizan, a kako javlja "Sportski žurnal", sada je meta i Crvene zvezde. Crno-beli su ovog leta doveli Ognjena Jaramaza i Mateuša Ponitku, a izvesno je da će angažovati i Nikolu Mirotića, dok bi dolazak Higinsa predstavljao još jedno veliko pojačanje na niskim pozicijama.

Sa druge strane, Zvezda takođe pravi izuzetno moćan i iskusan sastav i nema sumnje da bi se Kori idealno uklopio u koncepciju tima. Crveno-beli su furiozno krenuli u sklapanje tima, pa su zasad doveli Dejana Davidovca, Marka Simonovića, Miloša Teodosića, Adama Hangu, Majka Tobija, Džoela Bolomboja, Rokasa Gedraitisa, Šabaza Nejpira i Jaga dos Santosa.

Teško je reći kome u ovom trenutku je bliži Higins, da li Zvezdi ili Partizanu, ali nije jedini igrač oko koga su se večiti "sukobili" ovog leta. Pre njega, bili su zainteresovani za Mateuša Ponitku, a tu je kao pobednik izašao Partizan, baš kao i za Nikolu Mirotića, čiji potpis se očekuje svakog časa.