Autor: Informer.rs

19.07.2023.

06:35

Foto: Starsportphoto©

Sport

"Večiti" će biti strah i trepet u Evroligi! Zavide nam svi u Evropi, likuje slavni košarkaš

Logično je što su beogradski večiti rivali glavna tema u domaćim medijima, ali posebno je interesantno što gotovo svi strani mediji pišu o crveno-belima i crno-belima, diveći se kakve timove spremaju za narednu takmičarsku godinu.

Stranci menjaju teze

Zvezda je do sada dovela devet košarkaša, a ne zna se koje je ime zvučnije: Teodosić, Nejpir, Bolomboj, Dos Santos, Gidrajitis, Davidovac, Tobi, Hanga i Simonović.
To je zasmetalo, pre svih, novinarima čuvenog španskog lista "Marka", koji sarkastično komentarišu Zvezdina pojačanja, navodeći da crveno-beli očigledno imaju "svež" novac, nakon problema prošle godine i zabrane registrovanja pojačanja. Urednik poznatog portala "Eurohups" Aris Barkas konstatuje da su Beograđani krenuli po A licencu čim dovode velika imena, a Goran Grbović smatra da je sve to zavist.

- Večiti rivali zaslužuju A licencu, ali to što priča Barkas je zamena teza. Pojačanja dovodiš da bi igrao fajnal-for, siguran sam da Duško Ivanović i Željko Obradović samo o tome misle. U strahu su u Evropi, zavide nam, nije mi jasno što se oni bave našim novcem kada se mi ne bavimo njihovim, a imaju ga mnogo više. Kada je Real bio nadomak poraza od Partizana, nisu pisali o tome, već su gledali da izvuku živu glavu. Osvajaju titule onako kako osvajaju, nije bitno, ali mi smo sportska nacija, volimo sport i imamo predsednika koji voli sport - kaže Grbović za Informer.

Informer

Goran Grbović uveren da Zvezda i Partizan mogu do plej-ofa Evrolige

Teže zadržati nego dovesti

Nekadašnji košarkaš Partizana, a sada direktor Beogradske arene kaže da je za Srbiju neverovatno bitno što oba kluba igraju Evroligu i da mogu da doguraju do fajnal-fora naredne sezone.

- To je velika stvar za srpsku košarku, na tome će se graditi budućnost košarke narednih deset godina. Verujem da i jedni i drugi mogu do fajnal-fora. Željko će nastaviti da pravi zajednicu, da ekipa postigne vrhunac u emotivnom i mentalnom smislu, dok će se kod Duška žestoko raditi. Pojačanja su odlična iako nemamo finansijskih mogućnosti kao neki drugi. Nekada je mnogo teže zadržati ekipu nego dovesti igrače, a mnogi evroligaši su zadržali najbolje košarkaše, što su sigurno morali debelo da plate. Mi ćemo se baviti sportom i nadati se istorijskim rezultatima - zaključuje Grbović.

 

Otkrivene plate Partizanovih košarkaša

Poznati specijalizovani košarkaški portal "Basket njuz", sa sedištem u Litvaniji poziva se na svoje insajdere i otkriva plate košarkaša Partizana. Prema njihovim prognozama, Zek Ledej će po novom ugovoru zaraditi 1.200.000 dolara za jednu sezonu, Džejms Naneli 500.000 manje, dok će novi košarkaši Ponitka i Jaramaz zaraditi 500.000 dolara, odnosno 450.000.