Autor: Informer.rs

20.07.2023.

19:25

Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Sport

Kucnuo je čas! Barselona raskinula ugovor s Mirotićem, čeka se Partizanov najvažniji korak!

Čelnici košarkaškog kluba Barselona danas su zvanično saopštili agentu Nikole Mirotića da je raskinut ugovor s njim koji trebalo da traje do 2025. godine.

O ovom slučaju danas je pisao ugledni španski list "Mundo Deportivo". Oni navode da su delikatna finansijska situacija kluba, uz razočarenje što tim nije uspeo da dovede do pobede u Evroligi bili presudni za razlaz.

Informer

 

Najzanimiljiviji detalj u ovoj priči je to koliko će Barselona platiti Mirotiću, što otvara vrata za Parrizan u ovoj priči.

"Barsa je ostala bez svoje velike zvezde, ali će mu platiti oko 75 odsto onoga što je trebalo da dobije u naredne dve godine", piše "Mundo Deportivo".

ŠANSA ZA PARTIZAN

Podsetimo, Informer je pre četiri dana pisao  upravo o ovakvom sceniraju da će Partizan da plati Mirotiću sedam miliona, a da će 15 miliona dobije od Barselone.

Mirotić je u načelu pristao da pređe u Partizan. Imao je sastanak sa Željkom Obradovićem i veoma mu se dopao plan koji mu je predstavio legendarni stručnjak. Partizan želi da napadne plasman na fajnal-for naredne sezone, samim tim i titulu Evrolige i to je Mirotiću najvažnije. Sada ostaje najteži deo pregovora. Sjajni košarkaš želi da uzme čitava 22 miliona evra. Partizanova maksimalna ponuda je sedam miliona. To znači da bi Mirotić pristao da od Barselone naplati 15 miliona, a ostaje da se vidi koliko će katalonski gigant isplatiti - naveo je izvor Informera pre nekoliko dana.

Trenutni razvoj situacije savršeno odogovara crno-belima, ostaje još da sačekamo da li će uspeti plan da sprovedu u delo.

Zakasnela reakcija Panatinaikosa?

Ranije danas pojavila se informacija koju je plasirao italijanski novinar Andrea Kalconi, a radi se tome da se Panatinaikos ponovo uključio u trku za Mirotića.

- Izgledalo je da je gotovo, ali Mirotić neće igrati u Partizanu naredne sezone. Panatinaikos je sada njegova moguća destinacija i u tom slučaju Toko Šengelija ne bi došao u PAO - naveo Kalconi.

Informer

Ipak, baš iz Grče dolaze potpuno drugačije informacije o Nikoli Mirotiću, a njihov medij Sport-fm prenosi izjavu novinara Sportanda Luđija Magija koji tvrdi da je Partizan još uvek favorit u lovu na Mirotića.

Podsetio je Magi na to i da je agent Nikole Mirotića odbacio mogućnost da će Nikola Mirotić zaigrati u Grčkoj.

Ove reči svakako ulivaju samopouzdanje "grobarima" koji željno iščekuju Mirotićev potpis, a videćemo šta se na kraju desiti.

"Delije" prete Mirotiću i njegovoj porodici?

Španski mediji "La Resistencija Del Palau" tvrdi da se Mirotić trenutno suočava s pretnjama "delija" pošto je pred potpisom za Partizan. Oni ističu da pretnje nisu samo upućene njemu već i njegovoj porodici.