22.07.2023.

21:34

Foto: kss.org.rs

Sport

Haos u Nišu: "Čair" prokišnjava, preti odlaganje utakmice Srbije na EP

Ova vest na prvi pogled deluje neverovatno, jer je reč o takmičenju koje se održava u dvorani, dakle na zatvorenom prostoru. Međutim, kad je počela jaka kiša, koja se pretvorila u ozbiljno nevreme, krov hale počeo je da prokišnjava.

U toku je bila utakmica grupe D koju su igrale Grčka i Italija. Igrači su se konstantno klizali, jedan Italijan se čak i povredio, pa je prekid trajao skoro sat vremena. U vreme kad je meč Srbije trebalo da počne, dve selekcije i dalje su igrale svoju utakmicu.

Kako izveštavaju "Južne vesti" situacija je bila vrlo kritična.

"Dok je trajalo ukazivanje pomoći ovom mladom igraču, na parket hale curila je voda sa plafona tokom nevremena koje je zadesilo Niš. Volonteri su peškirima i krpama brisali parket, ali je utakmica nastavljena posle nešto više od 45 minuta, kada je hala obrisana", navode "Jućne vesti".

Kad je došlo vreme da Srbija počne utakmicu, igrači navodno nisu želeli da izađu na teren. Prvo se pojavila informacija da će meč biti odložen za sutra, do kada bi problem sa prokišnjavanjem trebalo da bude rešen, ali je utakmica ipak odigrana, a Srbija je razmonirala Češku - 113:56.

Sličan problem imale su i Poljska i Turska, koje su utakmicu igrale u sali Osnovne škole "Mika Antić" u Nišu. Igrači su se do te mere klizali da su se neki i povredili, a pet minuta pre kraja niko nije više želeo da igra. Pošto su sudije insistirale da se meč završi, košarkaši su samo lagano prenosili loptu sa kraja na kraj parketa. Utakmica je završena u korist Turske 78:63.

Srbija je u grupi C sa Finskom, Češkom i Slovenijom i mečevi je trebalo po rasporedu da budu odigrani dan za danom, počevši od večeras.