Autor: Informer.rs

24.07.2023.

13:33

Foto: Starsportphoto

Sport

U Zvezdi ne mogu da igraju muslimani i Hrvati, a za Srbiju stranci! Jasna poruka Pešića

Svetislav Pešić će u ponedeljak u 16 časova konačno obelodaniti spisak igrača na koje računa za Svetsko prvenstvo. Na njemu neće biti Nikole Jokića, Vasilija Micića, Ognjena Jaramaza, Stefana Jovića, pa će "orlovi" na Mundobasketu biti izuzetno oslabljeni. 

Godina se vodi diskusija o strancima u našoj reprezentaciji, koja je nakon silnih otkaza, opet aktuelna. Selektor Svetislav Pešić u emisiji "Sportlajt" na Sportklubu poručio je da mu mnogi preporučili strance, ali da on ne menja stav.

- Poslednjih dana me zovu drugari i pitaju da li ću da uzmem stranca. To ti je kao što u Zvezdi ne mogu da igraju muslimani ili Hrvati, a ovde stranci. Nećemo zvati za sada, verovatno dok sam ja trener reprezentacije neće biti stranaca. Nikad ne reci ne, ne zbog toga što sam ja protiv stranaca, baš naprotiv, ali jednog dana to će se desiti. Košarka je globalni sport, a mi živimo u globalnom svetu - kazao je Svetislav Pešić. 

Informer

Brojni košarkaši koji su igrali za Crvenu zvezdu i Partizan minulih godina dobili su srpski pasoš i imaju pravo da igraju za "orlove". U centru pažnje je Kevin Panter, koji se često spominjao kao potencijalna opcija Srbije. Ali, sudeći po izjavi selektora Pešića, to se neće desiti, bar ne ovog leta.

Predstojeće Svetsko prvenstvo se igra od 25. avgusta do 10. septembra, a "orlovi" će  u grupnoj fazi igrati protiv Kine, Južnog Sudana i Portorika.