Autor: Informer.rs

24.07.2023.

17:22

Foto: Starsportphoto©

Sport

Predsednik KSS-a: Očekivao sam da će igrati Jokić, ali... Bio bih lud kada se ne bih nadao medalji!

Sa mnogo očekivanja javnost je dočekala konferenciju za medije selektora Svetislava Pešića uoči starta priprema za Svetsko prvenstvo. Ipak, usledilo je veliko razočarenje nakon što je Pešić objavio da Nikola Jokić neće biti deo nacionalnog tima za Mundobasket. 

Prvi se prisutnima obratio predsednik KSS-a Predrag Danilović koji je reprezentativcima poželeo zdravlje i sreću. 

- Pred nama je Svetsko prvenstvo, ali pre toga niz utakmica. Pre svega pozdravio bih sve momke koji su došli na pripreme, selektora Pešića i čitav stručni štab. Želim im pre svega zdravlje, sreću, dobar trening i što bolji rezultat - rekao je prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije. 

Ne razlikuju se očekivanja kod Predraga Danilovića uoči početka priprema za Svetsko prvenstvo, ipak, dodaje da je očekivao Nikolu Jokića u dresu Srbije na predstojećem Mundobasketu. 

- Očekivanja su ista kao kod selektora, bilo bi neozbiljno da se moja očekivanja razlikuju od očekivanja stručnog štaba. Očekivao sam da će igrati Nikola Jokić i svi ostali, ali nisu u mogućnosti... Bio bih lud da ne priželjkujem medaju, mnogo puta smo do sada u mnogo jačim sastavima nadali se, to je ljudski, tako je i sada. Koji je najbolji rezultat videćemo, zavisi od mnogo stvari. Nadam se samo da ćemo biti zdravi - dodao je Danilović.