Autor: Informer.rs

24.07.2023.

17:44

Foto: Starsportphoto©

Sport

Nedović o reprezentaciji: Teško je, ali za Srbiju uvek nađem motivaciju!

Igraće Srbija na Svetskom prvenstvu u nešto izmenjenom sastavu usred brojnih otkaza koje je selektor Svetislav Pešić dobio uoči starta priprema. Najveći teret poneće oni najiskusniji, a pored kapitena Bogdana Bogdanovića jedan od takvih je i Nemanja Nedović. 

Košarkaš Crvene zvezde imaće važnu ulogu na Mundobasketu, a budući da je Srbija "skraćena" na poziciji plejmejkera novinare je zanimalo da li Nedović može da odgovori  i tom zahtevu. 

- Šta god treba i trener bude tražio, ja ću igrati - kratak je bio Nedović.

Budući da je sastav Srbije, u najmanju ruku, okrnjen očekivanja javnosti su splasnula, Nedović ističe da to može biti prednost. 

- Možda jeste, možda i nije. Na nama je da se što bolje pripremimo i iskoristimo sjajne uslove koje ćemo od sutra imati u Pazovi. Da napravimo lepu atmosferu, koja je možda najbitnija pred ovakva prvenstva. Dobro sam. Sve je teže iz godinu u godinu, što sam stariji sve je teže. Ali kroz priču sa Bogdanom i ljudima iz Saveza nekako se javi motivacija za rad preko leta. Najbitnije je da svi budemo zdravi, da imamo pozitivnu atmosferu, pa ćemo videti šta će biti - rekao je košarkaš Srbije. 

Za kraj, Nedović se nadovezao na reči selektora Pešića koji je istakao da je glavni cilj plasman na Olimpijske igre koje se naredne godine održavaju u Parizu. 

- Neka to bude neki primarni cilj. Sigurno ćemo ići korak po korak, ali da bi sve ovo imalo smisla, ovo odricanje koje imamo i dajemo pola svog slobodnog leta, najlepše je vratiti se sa medaljom - podvukao je Nemanja Nedović.