Autor: Informer.rs

24.07.2023.

17:52

Foto: Starsportphoto©

Sport

Ne razmišljamo o otkazima, gledamo ono što imamo! Dobrić otkrio kakva je atmosfera u reprezentaciji

Okupili su se košarkaši Srbije u Beogradu uoči početka priprema za Svetsko prvenstvo koje će se ove godine održati na Filipinima, Indoneziji i Japanu. Među momcima koje je u reprezentaciju pozvao selektor Svetislav Pešić nalazi se i Ognjen Dobrić.

Glavna tema poslednjih dana bile su vesti vezane za brojne otkaze u reprezentaciji. Srbija na Mundobasket ide bez Jokića, Micića, Lučića i Kalinića, ali Dobrić ističe da igrači koji su stigli na okuplanje ne razmišljaju o tome. 

- Atmosfera je stvarno odlična. Pošto su otkazi glavna tema u medijima i javnosti, moraću to odmah da pomenem, igrači ne razmišljaju o tome i gledamo samo ono što imamo. Želimo na najbolji mogući način da iskoristimo to što imamo, a smatram da imamo puno kvaliteta. Ne kažem da nam neće faliti ti igrači, to su najveća imena u našoj košarci, ali mislim da to može da se nadomesti napornim radom - rekao je Dobrić. 

Bio je Dobrić na selektorovom spisku i prošle godine uoči priprema za Evropsko prvenstvo, ali tada je "otpao" u poslednjem trenutku. Ističe srpski reprezentativac da je spreman da se nađe među 12 koji će predstavljati Srbiju na Filipinima. 

- Kao i do sada, daću sve od sebe da budem sa ovim ljudima na istom terenu i budem u 12. Opet ne mogu ništa da tvrdim, niti je odluka na meni. To je trenerova zamisao, taktika i ako me on vidi u ekipi, ja ću rado biti deo nje na Svetskom prvenstvu. Ne osećamo pritisak. U ovom trenutku možda nismo favoriti, ali možda je i lakše raditi u toj atmosferi. Imamo kvalitet i samim tim što nismo favoriti, možemo iz senke da napravimo dobar rezultat. Ekipu ne čine dva igrača, sve može dobrom atmosferom i jakim radom da se nadomesti i svi su fokusirani da se što bolje iskoriste pripreme i napravi dobar rezultat na prvenstvu. Ništa nije nemoguće - podvukao je Ognjen Dobrić.