Autor: Informer.rs

24.07.2023.

18:07

Foto: Tanjug/AP

Sport

Jokićev trener novi Pešićev asistent! Nema Nikole, ali tu je drugi predstavnik Denvera!

Nažalost, neće Nikola Jokić biti deo reprezentacije Srbije na prestojećem Svetskom prvenstvu na Filipinima, Indoneziji i Japanu. As Denver Nagetsa nije spreman da odgovori zahtevima koje je pred njega stavio selektor Svetislav Pešić zbog čega je javnost u Srbiji izuzetno razočarana. 

Ipak, to ne znači da novopečeni NBA šampion neće imati svog predstavnika u taboru Srbije. Naime, pomoćnik Majkla Melouna i dugogodišnji trener u Denver Nagetsima - Ognjen Stojaković, novi je asistent selektora Svetislava Pešića. 

Stojaković se danas pojavio na okupljanju reprezentacije čime je dao nadu da će Jokić biti deo nacionalnog tima. Od toga nema ništa, a kako je Pešić na konferenciji rekao srpski stručnjak sa zadovoljstvom je prihvatio poziv da bude deo tima u budućnosti. 

Informer

Stojaković u zagrljaju sa Avramovićem

- Ima dopuna u trenerskom i kondicionom delu, sve radimo da servisiramo igrače na najbolji način. Dosad je saradnja bila odlična, nadam se da će se nastaviti. Ognjen Stojaković je prihvatio poziv, sjajan čovek i stručnjak, biće od velike koristi... Sve je urađeno po planu - rekao je Svetislav Pešić. 

Srbija će pripreme za Svetsko prvenstvo započeti 28. juna, Orlove očekuje put u Staru Pazovu gde će odigrati nekoliko pripremnih utakmica.