Autor: Informer.rs

24.07.2023.

18:21

Foto: Reuters

Sport

Loše vesti za Srbiju: Kinezi i Đorđević dobili kapitalno NBA pojačanje pred Mundobasket!

U danu kada je Srbija saznala da Nikola Jokić neće biti deo reprezentacije za predstojeći Mundobasket, naš rival u grupi - selekcija Kine, dobila je veliko pojačanje iz NBA lige. Naime, košarkaš Minesota Timbervulfsa Kajl Anderson dobio je pasoš Kine i stekao pravo nastupa za njihov nacionalni tim. 

Selektor Kine, Aleksandar Đorđević, uvrstio je na spisak Andresona koji je danas dobio i novo ime - Li Kajer. Pod tim imenom as Minesote nastupaće na Mundobasketu, a odmah je iskoristio priliku i da se predstavi navijačima svoje reprezentacije. 

- Pozdrav za fanove u Kini, ovde Li Kajer. Srećan sam što mogu da objavim da ću predstavljati Kinu na Svetskom prventsvu. Ponosam sam i počastvovan što ću nositi kineski dres - napisao je Li Kajer, odnosno Kajl Andreson. 

Prethodne sezone Kajl Anderson imao je važnu ulogu u timu Minesote, prosečno je beležio  9,4 poena, 5,3 skokova i 4,9 asistencija na 69 nastupa u NBA ligi i nema sumnje da će biti veliko pojačanje za Aleksandra Đorđevića. 

Pored Andresona na spisku Kine nalaze se: Džao Đinvej, Džang Dženlin, Fu Hao, Čeng Šuajpeng, Ju Đihao, Sun Minghui, Džu Đunlong, Hu Đinćiu, He Šining, Džou Peng, Džao Rui, Hu Mingšuan, Du Runwang, Fang Šuo, Ženg Fanbo, Cuj Jongši, Wang Dželin, Džou Ći.

Kinezi su smešteni u grupu B zajedno sa Srbijom, Južnim Sudanom i Portorikom.