Autor: Informer.rs

24.07.2023.

20:01

Foto: Insider

Sport

Čuveni NBA skaut nakon otkaza Jokića: I bolje je što smo autsajderi na SP

Kako je rekao selektor Svetislav Pešić, NBA šampion sa Denverom odlučio je da odbije poziv jer "nije dovoljno spreman da preuzme odgovornost". Osim njega, za "orlove" neće igrati Vasilije Micić, Nikola Kalinić i Vladimir Lučić, što će svakako biti veliki hendikep za naš nacionalni tim.

Informer

Povodom toga, oglasio se i čuveni košarkaški stručnjak i NBA skaut Marin Sedlaček, koji je prilikom gostovanja na Radio televiziji Srbije u emisiji "Oko" analizirao situaciju u košarkaškoj reprezentaciji. Kako kaže, izostanak najboljih igrača mogao bi da probudi inat u ostalima koji su tu i da baš zbog toga naprave veliki rezultat na Dalekom istoku.

- Sve te igrače imali smo na Evropskom prvenstvu prošle godine, pa nismo ostvarili cilj. To je prva konstatacija. Te igrače ovog puta nemamo, ali sam siguran da će biti postavljen sistem koji će iskoristiti maksimum od svakog igrača. Iz te uloge autsajdera smo u poslednjih desetak godina prolazili dobro. Kada smo bili favoriti sa Jokićem... Hoću da objasnim da je Evropsko prvenstvo kvalitetnije nego Svetsko. Nama je cilj plasman na Olimpijske igre i ja iz tog aspekta pričam - kaže Marin Sedlaček.

Informer

Poznati skaut kaže i da neće biti problema na poziciji plejmejkera, čak i ako se obistine najave da će prvenstvo propustiti i Stefan Jović i Ognjen Jaramaz, te da će jedini organizator igre biti Aleksa Avramović.

- Sećam se vrlo dobro da je Bogdan Bogdanović igrao u Partizanu pleja kada se povredio Leo Vesterman. Duško Vujošević ga je stavio na tu poziciju. Situacija je diktirala da neko drugi igra. Pozicija plejmejkera od igrača traži da kreira u određenom trenutku, a ne traže se prvenstveno poeni. Međutim, ako imate dovoljno igrača na drugim niskim pozicijama, onda imate i poene u rukama - dodaje Sedlaček.