Autor: Informer.rs

25.07.2023.

15:28

Foto: Starsportphoto©

Sport

Plače Bogdan, plače Srbija! Društvene mreže bruje o suzama kapitena (VIDEO)

 

Ne možemo da računamo na Nikolu Jokića, Vasu Micića, Nikolu Kalinića... ali  tu je Bogdan Bogdanović, kome navijači skidaju kapu. Ponovo će morati da povuče kada je najpotrebnije i da na svojim leđima iznese najveći teret. Na društvenim mrežama ponovo se masovno deli Bogdanov emotivni snimak sa Evrobasketa 2017. godine. Srbija je tada u finalu izgubila od Slovenije i ostala bez zlata. Nakon tog finala, Bogdan Bogdanović se slomio emotivno pred novinarima i na kraju je zaplakao.

- Nije mi krivo što sam promašio to... nego što sam na kraju izgubio snagu - rekao je Bogdan tada, koji se suzdržavao da ne zaplače, ali na kraju nije uspeo da sakrije suze.

- Teško je, ali izdržaćemo - rekao je Bogdan kroz suze, plakali smo svi tada sa njim, a nadamo se da nam to neće biti poslednje zajedničke suze, da nas čekaju radosnice posle predstojećeg Mundobasketa.

Tokom priprema za pomenuto Evropsko prvenstvo u Turskoj "orlovi" su bilo desetkovani, svi su ih otpisali, niko nije verovao, ali su se okitili medaljom. Tadašnji selektor Saša Đorđević imao je ozbiljnih problema, mnogo većih nego Pešić danas. Zbog povreda i otkaza nije mogao da računa na Miloša Teodosića, Nikolu Jokića, Nemanju Bjelicu, Nikolu Kalinića, Nemanju Nedovića, Miroslava Raduljicu... Na prvenstvo je tada poveo Jovića, Micića, Milosavljevića, tada neiskusnog Gudurića, Lučića, Birčevića, Štimca, Kuzmića, Marjanovića, Mačvana i Bogdana Bogdanovića.

Na prvenstvo su ispraćeni bez prevelikih očekivanja, a vratili su se sa odličijem. Nije Srbija tada osvojila samo nedalju, nego je je dobila i pravog lidera Bogdana Bogdanovića. 

- Jesmo ponosni. Prvo da zahvalim navijačima što su došli da nas bodre i da budu uz nas tokom svih ovih utakmica i posebno u finalu. Čestitao bih Slovencima na izvanrednom turniru, stvarno su odigrali muški ovo finale. I čestitao bih mojim saigračima, mislim da je ovo izuzetan uspeh za nas i veliko iskustvo uz sve te probleme koje smo imali. Dali smo svi svoj maksimum, ovo je to trenutno i sigurno ćemo doći u bolju poziciju jednog dana za zlato - rekao je tada Bogdan.