Autor: Informer.rs

26.07.2023.

14:01

Foto: Starsportphoto

Sport

Muta Nikolić: Pustite Jokića, hoće da se posveti porodici i konjima

Jokić nije jedini srpski reprezentativac koji neće igrati ovog leta za nacionalni tim, pošto su isto učinili Vasilije Micić i Nikola Kalinić, dok ekipi zbog povrede ne može da pomogne ni Vladimir Lučić.

Informer

Dok su mnogi zbog tog Jokićevog poteza razočarani, nekadašnji član stručnog štaba reprezentacije Miroslav Nikolić stao je u Nikolinu odbranu. On je u razgovoru za "Maksbet sport" istakao da su svi ponekad otkazivali učešće i da novog NBA šampiona treba razumeti.

Trebalo bi ljudi da imaju razumevanja za Jokića. Ostavite dečka, bre, hoće čovek vreme za familiju. Da se posveti nekim drugim ljubavima, konjima i šta već voli. To je najbolji igrač na svetu. Svi su ponekad otkazali reprezentaciji. On je bio sa nama u Kini, pa sad na Evropskom prvenstvu kad smo ispali od Italije - poručuje Nikolić.

Informer

Nekadašnji trener Crvene zvezde i Partizana kaže da ga otkazi nisu iznenadili, jer to se dešavalo i ranije. Dotakao se i selektora Svetislava Pešića.

Setite se samo šta je Pešić izjavljivao kad je Đorđević bio selektor. Da su otkazi stvar selektora. I šta ćemo sad kad je došlo do toga? Ja sam potrošio vreme u reprezentaciji, bio sam tamo 20 godina. Uvek mi je bila čast da budem u reprezentaciji, a nemam nacionalnu penziju. Zato mi je teško da pričam o tome…Sigurno su neke povrede uticale na ostale igrače, ali imamo mi ekipu, imamo dosta dobrih igrača - dodaje legendarni Muta.

Uprkos svemu, Nikolić veruje u dobar rezultat.

-  Uvek verujemo da možemo do medalje, uvek smo i išli a medalju. Mi smo košarkaška zemlja i dalje. Navikli smo se malo na zlata, ali svaka medalja je OK. Možemo da se ravnopravno nosimo sa svima, ma neće ni ostali da dođu u najjačim sastavima - naglašava Nikolić.