Autor: Informer.rs

26.07.2023.

22:28

Foto: reuters

Sport

Dončić predvodi Slovence na Mundobasketu - kasni jedino Zvezdin centar!

Mundobasket na Filipinima, Intoneziji i Japanu glavni je sportski događaj ovog leta. Nažalost, Srbija put Azije neće u sastavu u kom smo se svi nadali, ali daleko od toga da Orlovi neće imati šta da pokažu na Svetskom prvenstvu. 

Nikole Jokića neće biti u četi Svetislava Pešića, a i mnoge druge reprezentacije ostale su bez svojih glavnih aduta, ne i Slovenija. Luka Dončić ponovo će predvoditi svoj nacionalni tim na velikom takmičenju. Očekuje se da se as Dalasa zajedno sa Vlatkom Čančarom priključi reprezentaciji već u petak. 

Ipak, neće Slovenci kompletirati svoje redove sve do 7. avgusta kada se očekuje da se ekipi pridruži Majk Tobi. Novopečeni centar Crvene zvezde dobio je nešto duži odmor nakon naporne sezone u Barseloni. 

Slovenci će već 2. avgusta odigrati prvi prijateljski meč, rival će biti Grčka, dva dana kasnije revanš u Atini. Uslediće provera protiv Hrvatske, a onda i turnir u Malagi gde će pored Slovenije biti Španija i Sjedinjene Američke Države. 

Generalnu proveru pred početak Mundobasketa Slovenija će imati protiv Japana 19. avgusta. Slovenci su smešteni u grupu F zajedno sa Zelenortskim ostrvima, Gruzijom i Venecuelom.