Autor: Informer.rs

28.07.2023.

11:10

Foto: AP/Photo

Sport

NBA igraču Partizan i Makabi u najužem izboru!

Kaminski, koji je pohađao univerzitet Gonzagu nastupa u NBA ligi od 2015, kada su ga kao devetog pika prve runde izabrali Šarlot Hornetsi.

Uprkos impresivnoj koledž karijeri, nije ispunio očekivanja u najjačoj ligi sveta i sada je nadomak debitovanja u Evroligi.

Informer

Frenk Kaminski tokom koledž karijere

Lista zainteresovanih klubova je poduža, ali su za centra srpskog porekla u najužem krugu Makabi iz Tel Aviva i Partizan.

Trener "ponosa Izraela" Oded Kataš već duže vremena insistira na dovođenju Kaminskog, dok su se crno-beli u trku za NBA igrača ozbiljnije priključili nakon neuspelih pregovora sa Nikolom Mirotićem.

Izraelci tvrde da nekadašnjeg saigrača Bogdana Bogdanovića privlači želja da se preseli u Beograd i da mu trener bude Željko Obradović.

Informer

Željko Obradović

Podsetimo, popularni "Frenk d tenk" je bio nadomak igranja za reprezentaciju Srbije 2019. kada je kormilo nacionalnog tima preuzeo Igor Kokoškov. 

Kaminski je tokom karijere nastupao za Šarlot Hornetse, Finiks Sanse, Atlanta Hokse i Hjuston Roketse, a prosečno je postizao osam poena uz četiri skoka u dosadašnjoj NBA karijeri.