Autor: Informer.rs

28.07.2023.

12:25

Foto: Beta

Sport

Obradović: Verujem u igrače i reprezentaciju Srbije!

Saša Obradović je iza sebe ostavio izuzetno uspešnu klupsku sezonu u kojoj je poveo Monako do trećeg mesta u Evroligi, kao i prve titule francuskog šampionata u istoriji tog kluba.

Informer

Slavlje u Monaku

Sjajni stručnjak smatra da Srbija sa nekompletnim sastavom usled otkaza i otkazivanja mnogih igrača (ponajviše Nikole Jokića), može da konkuriše za medalju na predstojećem Svetskom prvenstvu koje se održava na Filipinima, Japanu i Indoneziji.

Verujem u igrače koji su tu, koji su se odazvali. Oni mogu da odrade dobar posao na Svetskom Kupu, koji cela nacija očekuje. Od košarkaša se uvek očekuju uspesi i odličja, a naš nekompletan tim može da izbori vizu za Olimpijske igre 2024. u Parizu. Osvajanje bilo koje medalje bi bilo uspeh, a ovaj tim to može. Ne razmišljam o varijanti da se ne ode na OI dogodine, u tom slučaju napravio bi se veliki vakuum i to ne bi bilo nimalo dobro za našu košarku - rekao je Obradović za "Sport klub".

Nekadašnji košarkaš Barselone ukazuje na manjak zvučnih imena na poziciji organizatora igre, kao i na uvek prisutni pritisak javnosti kada su srpski košarkaši u pitanju.

U svakom slučaju, moramo da podržimo sadašnju ekipu koja će nas predstavljati na Svetskom Kupu na Filipinima. Bez obzira na sve, to je skup odličnih igrača. Malo nam škripi na poziciji plejmejkera, ali sve to može da se nadomesti. Od naših košarkaša, po tradiciji, nikad ne možemo da očekujemo malo, bez obzira na sastav tima, s obzirom na sve uspehe iz prošlosti - smatra trener Monaka.

Informer

Nedostajaće Srbiji - Vasilije Micić

Nikola Jokić neće voditi tim "orlova" u pohodu na medalju na Mundobasketu, a Saša Obradović izjavljuje da može da razume njegovu takvu odluku.

Treba razumeti kada igrač ima opravdane razloge izostanka, ali istovremeno, svi bi morali da znaju da je u opštem interesu da nam reprezentacija igra sa najjačim sastavom. Imamo slavnu košarkašku istoriju, koju moramo da čuvamo i nastavljamo, iznad svega da negujemo kult reprezentacije. Jokić je protekle sezone odigrao nenormalan broj utakmica i to u najjačem takmičenju, NBA ligi, koja je prenaporna - obrazložio je Obradović.

Informer

Nikola Jokić

Za kraj je apelovao na navijače i celokupnu javnost da ne prenagljuje u osudama bilo kojeg igrača i njihovih razloga zbog kojih neće obući dres reprezentacije ovoga leta.

Mogu sve da razumem i kao trener i kao bivši igrač, reprezentativac. Ne bih da ulazim u (ne)opravdanost razloga ničijeg otkaza, ali u svemu tome jedna od loših stvari je kad javnost sudi na osnovu malo podataka. Lako je suditi i osuđivati, ali ljubitelji košarke često nemaju dovoljno informacija o okolnostima usled kojih je igrač doneo odluku o odustajanju od reprezentacije - smatra nekadašnji igrač i trener Crvene zvezde.