Autor: Informer.rs

29.07.2023.

19:33

Foto: Starsportphoto

Sport

Bilo je vreme za nešto novo! Ivanović i Zvezda se rastali

Crvena zvezda se dirljivom objavom oprostila od Ivanovića nakon dve godine saradnje i pet osvojenih trofeja: Admiral bet Aba liga, dve Superlige Srbije i dva Kupa Radivoja Koraća.

"Džoni u Beogradu ostavio odličan utisak kao odličan čovek i košarkaš, ali i svojim pozitivnim i profesionalnim stavom na terenu i svlačionici", objavili su crveno-beli na svom sajtu.

Crnogorski reprezentativac će od naredne sezone nastupati u VTB ligi braneći boje debitanta u tom takmičenju - Rune iz Moskve.

Ivanović je u razgovoru za "vijesti" izjavio da je bilo priče i o njegovom ostanku u vicešampionu Admiral bet Aba lige, ali je popularni Džoni želeo novi izazov.

- Proveo sam vrhunske dve godine u Zvezdi, bilo je dosta uspeha i titula. Bilo mi je malo teže nakon povrede poslednje sezone, ali sam sa svima ostao u odličnim odnosima. To je bilo prelepo iskustvo za mene i moju porodicu. Negde u martu, aprilu sam pričao sa trenerom Duškom Ivanovićem oko produžetka saradnje, kada su hteli da ostave dosta domaćih igrača, ali su okolnosti bile takve da je najbolje rešenje bilo da odem. Uostalom, nakon 15 godina na Balkanu je vreme za nešto novo - ističe nekadašnji košarkaš Budućnosti.

Informer

Nikola Ivanović

Protekle sezne je zaradio nimalo prijatnu povredu rebara zbog koje je van terena proveo dva meseca. Nakon te povrede nije uspeo da se nametne Dušku Ivanoviću i izbori minute. Završio je sa brojkama od šest poena uz tri asistencije u regionalnom takmičenju noseći crveno-beli dres.

Spekulisalo se da je Galatasaraj na čelu sa Zvezdanom Mitrovićem bio zainteresovan za plejmejkera, ali je on odlučio da prihvati ponudu Rune i bude deo ambicioznog projekta "nove" ekipe u VTB ligi.

Bilo je nekoliko opcija, ali se javila Runa i poslala odličnu ponudu, pa smo se vrlo lako dogovorili. Nisam znao mnogo o tom klubu, ali sam od naših ljudi koji su radili u Rusiji dobio veoma lepe informacije o kompletnoj organizaciji. U pitanju je izuzetno stabilan klub i srećan sam što idem tamo. Dodatni plus je što ću biti u Moskvi i biti dio novog košarkaškog projekta u tom velegradu - kaže Ivanović.

Informer

Zvezdan Mitrović

Tamo će mu trener biti bivši trener Fenerbahčea, Turk Telekoma i Galatasaraja - Ertugrul Erdogan.

Pričao sam sa trenerom i sportskim direktorom, koji su mi objasnili šta se od mene očekuje. Runa je prvi put u VTB ligi i ima velike ambicije, želi da ostavi što bolji utisak, nadam se da ćemo u tome uspeti. Došao je trener koji je vodio neke od najvećih turskih ekipa, to je sigurno dokaz da žele velike stvari. VTB ligu želim da igram već duži period, nadam se da će to biti uspešna priča - zaključio je momak iz Podgorice.