Autor: Informer.rs

31.07.2023.

22:05

Foto: Tanjug/AP

Sport

Pokuševski: Tužan sam što neću biti deo reprezentacije

Mladi krilni centar se i ovog leta našao na spisku selektora Svetislava Pešića, ali zbog povrede ramena neće biti u prilici da pomogne "orlovima".

Pokuševski je bio na pregledima u Atini odakle je stigla i konačna odluka da ne može da trenira sve do kraja avgusta što ga je automatski izbacilo sa spiska putnika za Mundobasket. 

Pokuševski je, ipak, iskoristio priliku i posetio tokom današnjeg dana srpske reprezentativce u Staroj Pazovi, gde se uveliko pripremaju za planetarni šampionat.
- Veoma sam srećan kada se nalazim u društvu saigrača iz reprezentacije, ali istovremeno i tužan jer neću biti u mogućnosti da se njima i selektoru stavim na raspolaganje ovog leta. Nadao sam se da će sanacija povrede ramena ići brže od prvobitno predviđenog i da ću moći da budem deo tima Srbije, ali ipak su se one manje optimistične prognoze ispostavile kao tačne. Reprezentaciji želim svu sreću i nadam se da će nas obradovati dobrim igrama i dobrim rezultatima u Manili - istakao je Pokuševski.

Pored Pokuševskog sa spiska su zbog povreda otpali Ognjen Jaramaz, Vladimir Lučić i Vasilije Micić, Nikola Jokić i Nikola Kalinić odlučili su da odmore, dok su pod znakom pitanja i dalje Alen Smailagić i Uroš Trifunović.