Autor: Informer.rs

02.08.2023.

12:27

Foto: Starsportphoto©

Sport

Misterija utakmice Srbija - BiH! Šta to kriju Svetislav Pešić i KSS?

Iz Košarkaškog saveza Srbije već je najavljeno da će utakmica biti odigrana bez prisustva publike i novinara, što nije ništa neuobičajeno za pripremni period.

Ipak, sa tog, kako su naveli trening-meča, nije bili dostupni statistika i zapisnik, kao i rezultat, što je krajnje čudno.

Informer

Upravo ta činjenica, da su selektor Svetislav Pešić i čelnici Saveza, u dogovoru sa kolegama iz BiH, odlučili da odigraju tajni duel, probudila je veliko interesovanje javnosti.

Ostaje misterija u kom uopšte sastavu je igrala reprezentacija Srbije, odnosno, ko je uopšte mogao da bude u timu s obzirom na tešku kadrovsku situaciju sa kojom se selektor Svetislav Pešić susreo. Zbog toga se pokreće niz pitanja na koja još uvek navijači nemaju odgovor.

Informer

Prema pisanju "Sportskog žurnala", timovi nisu bili u kompletnim sastavima.

"Moglo je da se čuje da timovi nisu bili u najkompletnijim sastavima, ali i da su na teren bili spremni da istrče neki NBA igrači. Da ne ulazimo u srpski tim, ali Luka Garza je stigao u dvoranu", piše "Sportski žurnal".

Inače, Garza je američki košarkaš koji je pre nekoliko godina dobio bosansko državljanstvo i odlučio da igra za taj nacionalni tim.