Autor: Informer.rs

05.08.2023.

18:45

Foto: AP/Photo

Sport

Težak gubitak! Jokićev saigrač propušta Mundobasket

Čančar se odazvao pozivu selektora Slovenije Aleksandra Sekulića i bio je voljan da, zajedno sa Lukom Dončićem, konkuriše za najsjanije odličje u Filipinima, Maleziji i Japanu, ali će, zbog povrede, propustiti smotru najboljih selekcija sveta.

On je tokom jučerašnjeg poraza svoje selekcije u pripremnom meču sa Grčkom 88:77 doživeo povredu kolena prilikom prizemljenja nakon zakucavanja.

Prema navodima novinara "Denver post", Majka Singera, Čančar je pretpreo jednu od najtežih povreda u sportu - kidanje prednjih ukrštenih ligamenata kolena.

Zbog toga će sjajni krilni košarkaš biti prinuđen na dužu pauzu, koja će verovatno "zagaziti" i u jedan deo predstojeće NBA sezone.

Luka Dončić će ostati bez "desne ruke" i jednog od najvažnijih igrača u reprezentaciji pa će sam teret, već ogroman, biti još veći na plećima zvezde Dalas Maveriksa.

Informer

Moraće još više da "nosi" - Luka Dončić

Osim, naravno, teškog stanja usled povrede, ovo će dosta otežati Čančarovu poziciju u timu Nagetsa.

Naime, slovenački košarkaš prošle sezone nije mogao da se pohvali bogzna kakvom minutažom. Nastupio je u 60 utakmica i prosečno je provodio na parketu 14 minuta. Tokom odigravanja plej-ofa i NBA finala nije ulazio u igru.

Ovako teška povreda sa sobom vuče jako dugačak period oporavka, a vremena, u NBA ligi nema na pretek. Trenera Majka Malouna će sa svih strana vrebati potencijalna zamena za Čančara, a ne treba isključiti mogućnost da ekipa Denvera odluči da "uposli" nekog igrača koji je trenutno bez angažmana na toj poziciji.