Autor: Informer.rs

09.08.2023.

10:09

Foto: Starsportphoto

Sport

Srbija igra protiv starog dužnika! Novi izazov za "orlove" u Atini

Košarkaši Srbije pobedili su u Atini selekciju Grčke 71:64 u okviru Akropolis kupa, a ljubitelji košarke u našoj zemlji imali su priliku da vide nacionalni tim na delu prvi put nakon više od pet meseci, tačnije još od pobede nad Velikom Britanijom. 

Na redu je Italija, a motiva ne manjka jer je na poslednja dva velika takmičenja Srbija gubila od ove selekcije. Prošle godine na Evropskom prvenstvu u osmini finala je bilo osam razlike za izabranike Đanmarka Poceka , dok je u kvalifikacijama za Olimpijske igre godinu dana ranije Srbija upravo zbog njih ostala bez velikog turnira.

Informer

U slučaju pobede nad Italijanima "orlovi" će podići pehar na prestižnom turniru, pošto su prvog dana porazili domaćina. Napravili su puleni Svetislav Pešića lepu uvertiru pred završetak priprema i početak Mundobasketa krajem avgusta, a pobeda protiv starog znanca dala bi dodatni vetar u leđa našim momcima.

Informer

Direktan prenos meča možete ispratiti na TV Sport klub 1 od 18:45, a tekstualni prenos utakmice uživo možete pratiti na našem portalu Informer.rs.