Autor: Informer.rs

09.08.2023.

20:36

Foto: kss.rs

Sport

Kakva drama! "Orlovi" izgubili od Italije, Bogdanović promašio pobedu

"Orlovi" tako nisu uspeli da posle trijumfa nad Grčkom (71:64) u prvom meču, nadigraju i "azure". Ujedno, srpski košarkaši ponovo nisu uspeli da se osvete Italijanima za poraz na Evropskom prvenstvu prošle godine, kao i za eliminaciju u kvalifikacijama za Olimpijske igre. 

Srpski košarkaši su kao i protiv Grka odigrali po sistemu "toplo-hladno", odlično su otvorili meč u praznoj "OAKA" areni, prvenstveno ih je dobro služio šut za tri, ali su u nastavku stali u napadu, zbog čega su i kažnjeni.

Sjajan meč odigrao je mladi Nikola Jović i završio sa 18 poena, dok je Bogdan Bogdanović postigao 14. U ekipi "azura" Simone Fontekio je bio najefikasniji sa 13 poena.

Informer

 

"Orlovi" su u sjajnom ritmu otvorili duel sa Italijanima, prvenstveno Nikola Jović, koji je se rastrčao na obe strane terena i brzo postigao šest poena. Njemu se priključio i Aleksa Avramović sa dve trojke, pa je naš tim brzo stekao ogromnih plus 17 (28:11). Izabranici selektora Đanmarka Poceka u tim trenucima nisu imali rešenje za raspucane "orlove", koji su rešetali sa svih pozicija i prvu deonicu završili sa 32 čak postignuta poena. 

U drugoj četvrtini naš tim se opustio i previše forsirao šut sa distance, ali bezuspešno, što su Italijani iskoristili, istopili prednost i potpuno se vratili u meč (38:36). Uspeli su "orlovi" da odbiju nalet rivala i pobegnu na plus četiri, ali je dramu vratio Fontekio pogodivši trojku za 45:44. Na drugoj strani, pogodio je Avramović i odveo naš tim na odmor sa 47:44.

Drugo poluvreme mnogo bolje su otvorili Italijani, koji su brzo stigli do izjednačenja, a potom i vođstva - 54:51. "Orlovi" su stali u napadu, gotovo da im ništa nije polazilo od ruke, ali na sreću ni rivalu, pa smo gledali rezultatsku klackalicu i treća deonica je završena 70:70.

Informer

 

Poslednja deonica počela je u istom ritmu, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a onda je dramu dodatno "začinio" italijanski selektor Poceko, koji je pokušao da isprovocira igrače. Ušao je nekadašnji košarkaš na teren, uzeo loptu u ruke i jedno vreme nije hteo da je vrati. Poceko je na kraju dobio tehničku grešku, a naš tim dodatno slobodno bacanje, koje je iskoristio Dobrić. 

Italijanski tim uspeo je u tim trenucima da se odlepi na plus pet (80:75), uzvratio je naš tim preko Bogdanovića i Gudurića i prišao na 82:83. Odgovorili su rivali sa serijom od 5:0 i činilo se rešili pitanje pobednika, ali je onda usledila drama. "Orlovi" su na krilima Jovića i Bogdanovića prišli na samo koš razlike na sedam sekundi pre kraja. Odgovornost je tada preuzeo kapiten Bogdanović i pokušao da reši utakmicu i donese pobedu našem timu, ali je promašio, pa je Italija slavila.