Autor: Informer.rs

10.08.2023.

14:50

Foto: Starsportphoto

Sport

Grbović za Informer o Jokiću: Zameram mu samo jednu stvar

Između ostalog, pričao je o tome ko je novi lider reprezentacije, dodao da nije zabrinut za rezultat na Mundobasketu, jer je uveren da će se ekipa boriti “200 odsto”, ali istakao je i da je trenutni tim ono najbolje što Srbija ima u ovom trenutku.

Informer

Poznato je da za našu ekipu na Mundobasketu neće igrati Nikola Jokić, kao ni Vasilije Micić, Nikola Kalinić i Vladimir Lučić. Grbović je izneo svoj stav o tome, naročito vezan za Nikolu.

- Što se tiče Nikole, ja nemam neki poseban stav vezan za njegovo neigranje, ali ću izneti par zapažanja. Počeo bih ovako. Igranje za reprezentaciju je mnogo viši nivo, to je, ako se sećate, bila njegova rečenica. I to je istina. Međutim, moramo da uzmemo u obzir nekoliko stvari. U ovom momentu, ono što bi on morao da uradi u nacionalnom timu i ono što se od njega očekuje, u ovom stanju ne bi mogao da ispuni ni 30 ili 40 odsto. Jedino mu zameram to što je morao pre da kaže. Ništa drugo ne zameram. Možda je selektor već pravio plan igre računajući na njega - poručuje Grbović.

Informer

On zatim dodaje i da razume koliko se Nikola istrošio u sezoni u kojoj je vodio Denver do titule.

- Razumem u potpunosti njegovu istrošenost do krajnjih granica.  Međutim, što se Nikole tiče, ja sam siguran da će on 100 odsto biti uz momke, navijaće i bodriće. Ljudi treba da shvate koji su napori kada ste tri godine zaredom najbolji košarkaš sveta, kao i činjenicu da se visoki igrači mnogo troše, naročito posle ovakvih sezona kakvu je Jokić imao – dodaje Grbović.