Autor: Informer.rs

12.08.2023.

14:12

Foto: Starsportphoto

Sport

Čović jasan: Ne bismo odigrali finale ABA da nisam bio na operaciji!

Crno-beli osvojili su regionalni trofej posle deset godina, pobedom nad Zvezdom u finalu sa 3:2 u seriji, a borbu za titulu obeležili su i nemile scene i prekidi.

Čović kaže da bi ekipa napustila peti meč koji se igrao u Areni pred Partizanovom publikom da je on bio prisutan.

- Hoćemo da imamo regularnu ABA ligu u svakom pogledu. I u pogledu suđenja i u pogledu ponašanja publike. Ne igramo utakmice da bi nas neko verbalno i fizički linčovao. Ja sam bio na operaciji, verujte mi, ne bi se igrala peta utakmica. Spakovali bismo se i vratili i u autobus. Nakon prvih petardi i topovskih udara. Tada nas ni žandarmerija nije zaštitila - dodao je Čović.

Čović podseća da je sve to bio ružan cirkus.

- Ova sezona koja se završila, to je bio ružan cirkus koji se ponavlja iz godine u godinu. Zvezda preispituje svoje stavove i učešće i u Regionalnoj ligi. Što se tiče Superkupa, tu nema mistifikacije. Zvezda je raspoložena da ga igra, predložila je termin da to bude 12. septembra, i to je usvojeno na Skupštini, koje traju i po 20 sati. Nakon toga su se vratili i zadržali stari termin. Naime, 18. i 19. septembra je seminar trenera Evrolige u Barseloni. Mi nećemo da igramo Superkup bez našeg trenera. Evroliga je Evroliga - pojasnio je Čović.