Autor: Informer.rs

16.08.2023.

19:44

Foto: Starsportphoto

Sport

Zek Ledej postaje reprezentativac! Nikada nećete pogoditi koju zemlju je izabrao

Američki krilni centar otputovao je u Azerbejdžan kako bi završio papirologiju i zvanično postao državljanin ove zemlje.

Prema informacijama specijalizovanog portala "Basketnjuz", Ledej već nekoliko dana boravi u Bakuu. Ukoliko sve prođe kako je i planirano, igrač Partizana bi za nacionalni tim Azera mogao da debituje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2027. godine.

Pored Ledeja, za pasoš Azerbejdžana je aplicirao i centar Monaka Dontej Hol, pa bi ova zemlja uskoro mogla da dobije izuzetno jaku reprezentaciju.

Ledej je u prethodnoj sezoni u Evroligi prosečno o meču postizao 10,7 poena uz 4,6 skokova. Momak iz Dalasa bio je jedan od najzaslužnijih što su crno-beli osvojili titulu u ABA ligi posle deset godina. 

Ledej je rođen u Dalasu i odrastao je u Americi. Nakon što nije izabran na NBA draftu 2017. godine, odlučio je da karijeru nastavi u Evropi. On je počeo u izraelskom Hapoelu iz Gan Nera, zatim je nosio dres Olimpijakosa, Žalgirisa, Olimpije iz Milana, da bi 2021. godine stigao u Humsku.