19.08.2023.

18:33

Foto: Reuters/Profimedia

Sport

Džejms: Mirotić mi je rekao - idem u Partizan, Monako bio druga opcija

Najveća košrkaška transfer misterija ovog leta bila je gde će Nikola Mirotić nastaviti karijeru. Centar Barselone nije imao nameru da ostaje u katalonskom klubu, a pre nego što je raskinuo ugovor pregovarao je sa mnogima širom Evrope. Zvali su ga i Crvena zvezda i Partizan, a u jednom trenutku delovalo je da je posao sa crno-belima završena stvar. 

Informer

 

Međutim, španski reprezentativac samo je jedan dan izvestio javnost da neće doži u Srbiju, jer je dobijao pretnje da ne ide u tim Željka Obradovića. Uzalud su mnogi pokušavali da ga uvere da je Srbija bezbedna i da mu se u Beogradu ništa loše neće desiti. Mirotić je ostao jasan u stavu da hoće negde drugo.

U priči je bio i Monako kao druga opcija, ali dok se Mirotić premišljao, "kneževi" su skockali tim. Na kraju je centar završio u Olimpiji iz Milana. Međutim, u potkastu "Basket njuz", plejmejker Monaka Majk Džejms otkrio je da mu je Mirotić priznao da je hteo u Partizan.

- Nije nas izabrao. Imao je mnogo toga. Kao prijatelj, bio je veoma otvoren prema meni sve vreme o tome šta će da uradi. Trudio sam se da mu ne smetam previše jer ne želiš da smetaš nikome kada tako donosi veliku odluku. Ali, ja sam mnogo posezao, skoro svaki drugi dan, samo da razgovaram i vidim šta radi i da vidim šta misli. Razumeo sam da je Partizan na prvo mestu kao njegova odluka, pa onda mi. On je izabrao Partizan, mi smo krenuli dalje. Kada se desila stvar sa Partizanom, Milan je bio kao poslednji koji je ostao. Možda nisam u pravu, ali ja to tako razumem - objasnio je Džejms.