Autor: Informer.rs

20.08.2023.

16:59

Foto: epa

Sport

(VIDEO) Kakvo zakucavanje! Bivši centar Zvezde posterizovao NBA asa!

Australija je taj meč dobila sa 78:74 i tako dokazala zbog čega je mnogi smatraju za jednog od favorita na Svetskom prvenstvu u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Informer

Australijanci su slavili u neizvesnoj završnici, a potez utakmice napravio je nekadašnji centar Crvene zvezde Duop Rit (27), koji trenutno nastupa za Al Rijad u Bejrutu. On je u jednom momentu primio loptu oko linije slobodnih bacanja i zaleteo se, ni manje ni više, nego na Rudija Gobera, jednog od najboljih defanzivaca na svetu.

Informer

Rit je praktično poleteo i snažno zakucao preko francuskog gorostasa, što je definitivno bio potez utakmice. Pogledajte kakvo monstruozno zakucavanje je izveo Rit.

Rit je, inače, za Crvenu zvezdu igrao u sezoni 2020/21. i sa crveno-belima osvojio je tri trofeja - ABA ligu, Kup Radivoja Koraća i Košarkašku ligu Srbije. Iako su mu mnogi predviđali ozbiljnu evroligašku, pa čak i NBA karijeru, Rit je posle Zvezde igrao u Australiji, a sada nastupa u Libanu. Ipak, posle ovog zakucavanja moguće da će privući pažnju brojnih klubova.